söndag 8 augusti 2010

AIK är fotboll, fotboll är AIK...*

I en spänd men spännande tillställning på Råsunda tidigare idag lyckades AIK:s herrlag i fotboll besegra pojkarna från Bromma med
2-1. Mohamed Bangura utmärkte sig med två sköna strutar och var bäst på plan - igen! Det är starkt att komma från Värnamo i division 1 och match efter match efter match överglänsa samtliga sina allsvenska lagkamrater. Det säger förstås en del om Bangura och hans klass men det säger också en hel del om Gnaget och den härliga bolltrollarserie som vi just nu ligger näst sist i: kass!

Trots att det verkligen är spännande att följa AIK:s fotbollsherrar så kunde jag inte låta bli att ägna stora delar av matchen åt att tänka på hockey. Storsegern mot Nynäshamn igår smakade såklart mumma och det känns gött att försäsongen nu är igång på allvar.

AIK:s ishockeylag kan också spela fotboll. Det visade man om inte annat på Gotland häromdagen. På youtube finns nu en film med Öset & grabbarna in action. Här kan vi snacka spännande fotboll och underhållning på hög nivå. Särskilt Gynge visade prov på oanade talanger. Verbal vänsterback med skön självdistans! Doktor Fasth imponerade med kylsprejen. Engblom armbågades i bröstet men förblev glad ändå. Och Bång bångade sidlinjen! Bäst på plan var nyförvärvet Salmonsson som, precis som Bangura, gjorde två mål. Dessutom bidrog "Salle" med en assist. Förhoppningsvis blir han lika målfarlig på isen i vinter som han var på gräset i sommar.

Några filmningar syntes inte till, trots att kameran rullade.

* AIK är hockey, hockey är AIK !!!

Inga kommentarer: