måndag 9 augusti 2010

BB:s elitserietips, del 3

Trea i Elitserien 2010/2011 blir Färjestad. Säga vad man vill om Håkan och hans vänner men maken till välskött bollklubb får man leta efter. Laget med det lila extra har egentligen allt som krävs för att vara med och slåss om seriesegern. Och konstigt vore det väl annars med tanke på hur saftigt man värvat inför den kommande säsongen.

Färjestad har enligt egen utsago fått allt de pekat på i spelarväg. Nyförvärven är många men flera av de tunga namnen är gamla bekantingar:
  • Defensivspecialisten Jonas Frögren återvänder efter två år i Toronto.
  • Tuffe men spelskicklige backen Martin Sevc kommer åter efter en säsong i KHL.
  • Nygamle lagkaptenen Rickard Wallin styr för femte gången i karriären skutan mot Karlstad.
  • Pelle Prestberg är i jämförelse med Wallin rena novisen. Pretsberg gör bara sin tredje sejour i klubben.
  • Likaså Christian Berglund. Tredje repan i FBK och kanske tredje gången gilt? Berglund har till skillnad från övriga återvändare inte vunnit SM-guld med klubben.
¤ ¤ ¤

Gamla ex i all ära; Färjestad har förstås hittat nya älsklingar också:

Målvakten Cristopher Nihlstorp från Rögle blir viktig. Antingen som förstekeeper eller som backup till ett än så länge okänt nyförvärv.

Lovande backen Jonas Junland blir spännande att följa. Antagligen kan han bli riktigt bra men jag väljer att klistra floppvarning på Linköpings hatobjekt nummer ett. Exakt hur lovande är Junland egentligen?

Norrifrån har man hämtat talangfulle backen Kristofer Berglund, 21. Han är väl i första hand tänkt som en offensiv kraft; 47 poäng på de två senaste säsongerna i Luleå vittnar om en viss produktivitet.

Personligen ser jag fram emot att följa Patrik Lundh, forward från Bofors. Han var strålande i Allsvenskan men frågan är om han håller i eliten. Konkurrensen om en plats är minst sagt hård men Lundhs skicklighet och sköna inställning borde ge honom en rejäl chans att visa vad han går för. Lundh är grym på grillerna och borde hänga med i tempot. Troligtvis en spelare för tredje- eller fjärdelinan.

¤ ¤

Ska jag välja ut en personlig favorit i laget får det bli Mikael Johansson. En härlig lirare som i sina bästa stunder tillhör seriens mest sevärda. Misslyckades (delvis pga. ljumskproblem) med att ta en plats i Montreal och återvände till Färjestad i slutet av januari. Skadefri gör han minst 40 pinnar!

¤

Färjestad är mer än bara nyförvärv. Men med tanke på hur friskt man satsat i sommar så vore det rätt silly att inte fokusera på allt det nya som kommit in. Hjärnan säger att laget, tack vare alla finfina förstärkningar, kommer att slåss om seriesegern. Hjärtat, som surar över att Färjestad är så in i helvete rika, hoppas att laget floppar och får kvala. Tipset får därför bli något slags mellanting. Färjestad inleder skralt, sparkar tränaren i november, köper hela jävla Bofors och skickar Prestberg till Skåre. Sedan vänder det och till slut säkrar man tredjeplatsen med ett nödrop - trots att man i femte omgången från slutet åker på säsongens största propp.

3 kommentarer:

Tomas / BP sa...

Lägg till det att om Marcus Johansson inte tar en plats i Washington -vilket han tack o lov verkar ha hyfsad möjlighet att göra- och väljer att använda hemvändar-klausulen så har dem en riktig joker där.
Skitkaffelaget ser ut att kunna bli lika bra som deras kaffe är äckligt, dvs grymt!

Black Boris sa...

Risken finns förstås att ynglingen vänder hem i samma veva som Pelle P lånas ut till Skåre. Men så roligt ska de väl inte få ha det?

Angåendet kaffet: Här är jag beredd att hålla med dig. Bara en färgblind karlstatös kan väl vilja ha lila kaffe! Svart ska det va annars får det va!

Och Brynäsaren föredrar väl Gevalia kan jag tro?

Tomas / BP sa...

Jo Gevalia är i topp på listan (eller Leksandskaffe som min vän Leksingen väljer att kalla det efter som Brynäs värvat flera av Leksands 82-kull, Widing borträknad) men för att chockera lite smått, det beror på var i landet jag befinner mig. Söder om Jönköping föredrar jag Zoegas mörkrostade, ska man få något i likhet med Gevaliasmak med deras skitvatten duger inget annat. ;)