lördag 8 maj 2010

Kanon och kalkon

Det är kanon att AIK är tillbaka i Elitserien. Jag ser fram emot premiären och har redan börjat räkna ned dagarna. Fredagsmatcher är däremot inte min kopp te och det är motvilligt men tappert som jag finner mig i detta frejdiga påfund.

Häromdagen meddelades det att AIK:s hemmapremiär mot Linköping flyttas fram till fredagen den 17 september. Även tiden för nedsläpp är framflyttad. Istället för den vardagliga standardtiden, 19.00, blir det nu matchstart klockan 21!

¤

Det är naturligtvis TV4:s önskemål som styr. Kanalen som är att likna vid kalkonen har väl tänkt sig ett familjevänligt upplägg. Först lite lagom ytlig fredagsunderhållning mellan sju och nio. Sedan ett par timmars direktsänd hockeyfight med Ekwall flåsandes mellan spelarbåsen.

Visst är det fint att TV4 tänker på alla barnfamiljer. Särskilt alla de barnfamiljer som hellre ser AIK:s hemmapremiär på Hovet än på TV4.

Man får ju verkligen hoppas att tevetittarna slipper Peppe Eng till hösten. Jag vet alltför väl hur det brukar låta: "Och för nytillkomna tittare kan vi meddela att AIK alltså spelar i de svarta dräkterna, medan Linköping uppträder i snövit lejonskrud..."
Kom inte och säg att TV4 tar hockeyn och dess publik på allvar.
Är det förresten någon som tar TV4 på allvar?

Inga kommentarer: