måndag 3 maj 2010

Laget 2010/11

Häromdagen satt jag och fnulade på kedjor. Jag tänkte: Ska jag blogga om saken? Nä, jag väntar ett tag, tänkte jag vidare. Och så tänkte jag vidare - och på Videll av alla människor. Sen skrev han på för SSK f.d. Lightnings och då slutade jag tänka på honom. Bara så där. Helt utan vidare. Sen gick jag vidare och fnulade lite till. Och här sitter jag nu och bloggar om mina funderingar. Så här tänker jag mig AIK:s kedjor just nu:

1. Rudslätt - Sandberg - Bång

2. Blomdahl - Steen - Gynge

3. V. Ahlström - Andersson - O. Ahlström

4. Beck - Engblom - T. Ericsson

Kommentar:
Frågetecken kring David Engblom men i övrigt ser det ut som det ser ut. Om Engblom lägger av, vilket jag har svårt att tro, så måste det betyda att man har ytterligare en center/forward på ingång. För inte är det väl så att Nordström är tänkt att gå in som en ordinarie elitseriespelare redan till hösten? Hm... Om Engblom lägger av vet jag att hans tröja ska upp i taket.

¤ ¤ ¤

Nu när jag ändå håller på och delger er mitt kedjefnulande är det är väl lika bra att beta av backparen på en gång. Så här skulle det kunna komma att se ut:

1. Dicken - Nemeth

2. Johansson - MacNevin

3. Carlsson - Liwing

4. Österberg

Kommentar:
Dicken kritar väl på (eller har kanske redan gjort det) och i så fall har vi sex klara seniorbackar. Nemeth är en ruggig talang som kommer att luftas redan i höst. Frågan är hur pass bra man anser att han är. Junis fjunis Olsson är jag tveksam till när det gäller spelnivån. Österberg ser jag som sjundeback i dagsläget. Främst i konkurrens med Nemeth, som dock lika gärna kan komma att spela bredvid Dicken.

Jag känner mig väldigt osäker på mina backpar. Jag kanske tänker helt fel här. I powerplay är det givet med Dicken bredvid kanadicken men i spel fem mot fem...? Johansson och Carlsson har ju spelat samman en hel del men jag undrar om de håller tillsammans i eliten. Går det inte lite för fort? Nåja. Mina soffcoachkonstellationer får tas med en hink salt.

En sak känner jag mig säker på: För att AIK ska klara sig kvar i smöret behövs det en stark och stabil backuppsättning. En förstärkning till borde det bli. Kasparaitis ska träna med Gnaget i sommar men hans fysiska status är tämligen osäker. Frågan är då hur Gozzi och Gnaget resonerar. Väntar man och ser eller knyter man upp en defensiv back redan nu? Tänk om man ändå kunde få en Tallinder...

Extra fnulande de la Boris:
Jag tror inte att vi får se särskilt många fler värvningar. Det lutar väl åt en, två eller högst tre spelare till. Att en keeper kommer in är självklart. Frågan är om man värvar en potentiell förstemålvakt som ska konkurrera med Heino eller om om man siktar in sig på en renodlad backup. En defensiv klippa till back vore förstås önskvärt. Liksom en rutinerad och kraftfull forward. Låter nästan som bäddat för Kasparaitis och Laraque.

Truppen just nu.

1 kommentar:

knocie sa...

Fasth är klar!