lördag 26 september 2009

Smutsiga Leksand

Synden straffar sig själv brukar man säga. Men stämmer det? En titt på HockeyAllsvenskans fair play-tabell talar för motsatsen.
Som synes är det Leksand av alla lag som är seriens största syndare så här långt. Masarna som i skrivande stund toppar (den poäng-mässiga) tabellen är ena riktiga fulingar. Trettiofem tvåminuters-utvisningar är man uppe i redan. Lägg därtill en del annat sattyg, som renderat i än hårdare straff, och bilden klarnar. Leksand är rent ut sagt ett smutsigt gäng. Och det verkar inte bättre än att brott lönar sig.

Jo jo, säger ett och annan smartskaft, men det har ju bara spelats ett par omgångar. Den där listan säger väl ingenting? Dessutom har ju Leksand mött hårt motstånd, bl.a. i form av ett gäng vapenskramlande kompaktlastare*.

Jaså, svarar jag och kontrar med mitt tyngsta artilleri. Vilket lag vann serien i våras? Vilket lag tror ni drog på sig flest antal utvisningsminuter förra säsongen? Just det: Leksand är svaret på båda frågorna. Säsongen 2008/2009 snittade man 23,13 utvisningsminuter per match. I jämförelse kan man titta på det sjyssta och alltid lika ärliga AIK, som för övrigt blev tvåa i serien. Vi snittade endast 18,80 min/match och var med detta seriens elfte snällaste lag.

I vårens kvalserie var det bara Västerås som lyckades fula till sig fler minuter i botbåset än Leksand. Leksand var dock det lag som drog på sig allra flest tvåminutersutvisningar. Hela sjuttiotre stycken tvåor samlade man ihop på endast sex spelade matcher. Det är inte illa pinkat av en samling handmålade trähästar!

Börjar vi nu bli mottagliga för den stora bilden? Börjar det klarna för oss? Det är kanske dags för statistiker Boris att dra sina slutsatser?
  • Leksand är, som alla intelligenta läsare förstår, ett mycket mycket fult spelande lag. Uppenbarligen lever man på att spela smutsig och grisig ishockey. Att laget numera coachas av Lillstrumpa och Sister Christer lär knappast hjälpa till att tvätta bort den lortiga stämpeln.

  • När Leksand vinner gör man det inte för att man är bra, man gör det för att man är fula. Motståndarna skräms helt enkelt av de ruffiga och buffliga masarna. De allsvenska feglagen vågar inte stå upp, de vågar inte försvara sig. Istället lägger de sig platt och låter de läskiga leksingarna leka in en massa mål.

  • Förklaringen till att Leksand alltid förlorar mot AIK (i matcher av betydelse) är att de svartgula iskrigarna är så otroligt tuffa och tåliga. När Leksand stöter på det stora och välutrustade Gnaget (med en ståndaktig Kapten Dick i täten), framstår Leksands lortgrisar som ett band högafflande bönder beväpnade med spett.
Kanske sitter det i detta nu en och annan leksing och tänker låga tankar om den boriske bloggaren. Det ska ni i så fall inte göra, kära blåvita fulingar. Istället ska ni tänka så här: Boris är rolig. Boris bara skojar. Boris är egentligen bäst.

*Det finns tre typer av Bobcats: 1)Rödlokatter, 2)Kompaktlastare, 3) Hockeyspelare.

5 kommentarer:

Olof Loklint sa...

Boris är "het nu" minsann! Och analytisk!På samma gång? Inte illa pinkat...

Sitter själv och funderar på andra saker ang årets allsvenska men kan inte få ur mig - ännu.

Annars håller jag med - Leksand är ett gäng Bufflar..

big Mike sa...

Ja o det enda era berömda spelare gör när dom gjort nåt fult är att skylla på hjärnsläpp..(har han en så över bevisar han alla)
rensa framför egen dörr lilla gubben.

Orre Borre sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Black Boris sa...

Black Boris, den 25 september:

"Jag tillåter inte vem som helst att skriva vad som helst på min blogg. Jag tillåter inte kommentarer som uttrycker åsikter eller påståenden som jag själv skulle skämmas över att yttra. Det här är mitt offentliga vardagsrum, alla är välkomna hit. Men den som missbrukar gästfriheten åker ut. Svårare än så är det inte."

Hej då, Orre Borre.

Anonym sa...

Hej Boris, du är bra och rolig men du har en bit kvar till Jämtleksing men visst jag tillhör de smutsiga blåvitas supporterskara.
Trots det gillar jag din blogg men jag antar att det beror på att du
1) är duktig att skriva.
2) har en hel del humor
3) har självdistans
Nr tre tycker jag tyvärr ofta saknas hos många supporters till olika lag, såväl din och min klubbs så som andra klubbars supportrar.

// Jan