fredag 18 september 2009

Machomannens tårar



Malmö Räddhågs är en lustig liten klubb. Ena dagen gör man det till en hederssak att inte anmäla Dick. Nästa dag kastar man paj som små barn på tivoli.

Göran Karlströms uttalande i dagens Expressen är riktigt fjantigt. Att han tycker det var fel av Malmö att inte anmäla Dick är förstå-eligt. Samtidigt kan man fråga sig om han, som den huvudtränare han är, helt saknar talan i dylika frågor? När Karlström, via tabloiden i hotfulla ordalag, varnar för kommande hämndaktioner mot AIK blir det smått komiskt. Uppenbarligen är det inget större fel på karlns verbala förmåga:

- Blir Tärnström inte avstängd är det ett tecken på att det är helt okej att klubba ner folk i rinken med fara för mycket svåra skador. Vi glömmer inte. Det lovar jag. Vi ska möta AIK flera gånger. Då kan det bli ett överfall från vår sida.

Så resonerar en äkta hockeygrabb. Göran Karlström skiljer sig egentligen inte nämnvärt från andra tränare när det gäller synen på hämndaktioner. Det som gör honom speciell är att han går ut i pressen och talar om hur han tänker. Samtidigt är det ett rent patetiskt försök att sätta press på förbundet. Stäng av Tärnström eller vi tar lagen i egna händer, typ.

Så mycket enklare det hade varit att direkt efter matchen lämna in en anmälan och på så sätt statuera ett exempel. Men förstås, det finns ju en hederskod som förbjuder ett sådant handlande. Varför reagerade man då inte starkare redan på Hovet. Jag menar, om man nu inte ville blanda in förbundet? Dicken fick trots allt sitt hjärnsläpp i mitten av andra perioden, således fanns det gott om tid att hämnas på för den rödhök som velat.

Finns det måhända en hederskod som säger att man bör vänta tills matchen är slut innan man bestämmer sig för att slå tillbaka?
Räddhågs tuffa fystränare, Jonas Morin, gjorde efter matchen klart att "Tärnström är en jävla kärring". Det är ett uttalande som gör sig väl i sitt sammanhang. En hockeygrabb säger det som andra hockeygrabbar tänker. Och om kärring är detsamma som feg har jag förståelse för Morins ordval. Faktum är att jag känner mig smått manad att använda samma ord, om än böjt i plural, för att beskriva Malmöledningens sätt att hantera den uppkomna situationen. Men jag avstår.
Istället väljer jag att benämna saker och ting efter dess korrekta betydelse. Därför är Göran Karlström idag en gråtande machoman, en snarstucken fåne som väljer att skicka fega budskap via pressen istället för att stå upp för sin sak. Om Göran vill ha Tärnström avstängd så kan han faktiskt skicka in en anmälan till disciplinnämnden. Om Göran vill ta saken i egna händer så kan han göra det utan att förhandsskvallra om det som en annan lipsill.
Patetiskt är vad det är.

Uppdaterat 00.25
Den stora frågan denna kväll:
Är Moras ledning lika "snäll"
som sin skånska dito?
Ska tränaren inkognito
anmäla Kesäs smäll?


Länktips: "Sånt man inte vill se på banan"

6 kommentarer:

tomp sa...

kast med dildo e de enda ni kan.
/ SKÅNE

Tomas / Brynasportalen.se sa...

Jadu Boris, jag tycker det är pajkastning alltihop.
Visst, Dick gjorde en ful grej men va fan, hur många sådana situationer har man inte sett under åren som aldrig resulterat i ens två minuter?
Nu menar jag inte att försvara hans agerande på något vis, men nog tycker jag att hela grejen fått allt för stora proportioner. Fick han inte matchstraff? Ja men så va nöjd med det då och släpp det sedan. Så tycker jag och så borde Malmö också resonera, och med deras grej mot Mora så bör ju deras gubbe buras in för mordförsök om man ska följa rödhökarnas logik.

Black Boris sa...

Tomas:

Nja, det blev ju inget matchstraff för Dicken (vilket han förstås borde fått). Själv tycker jag att smällen är riktigt ful, det är mest tur att den träffar över benskyddet och inte värre. Vore nog rimligt med en avstängning på ett par matcher.

Men nu har ju plötsligt fokus hamnat på Räddhågsna malmöiter och fjantige Karlström. Det gjorde Göran bra!

Tomas / Brynasportalen sa...

Ok, trodde det blev matchstraff, fel av mig. Men jag tycker ändå det är stort hallå för litet fel. Jämför Jämtins hugg mot Daniel Widings knäveck ifjol, det gav matchstraff, punkt slut...om inte luffarklädde sportchef Sundlöv valde att mucka i spelargången, punkten blev längre av det.

Black Boris sa...

Grejen är att i de allra flesta fall klarar spelarna, tränarna och klubbarna av att reda ut såna här saker. (Inte sällan genom att enas om att allt är zebrans fel.) Men så händer det då och då att någon väljer att gå omvägen via media och vips är cirkusen igång.

Jämtin är för övrigt en gammal favorit. Av naturliga skäl, så att säga. Sundlöv däremot har jag aldrig gillat. Var det inte han som fick Tomas Holmström att börja med specialsydda knävecksskydd en gång i tiden?

Tacka vetja Åke Liljebjörn. Det var en riktig keeper det :)

Tomas / Brynasportalen.se sa...

Rätt, Rätt och oooo Åke! Min favorit, som för övrigt tränar laget i min hemstad denna säsong.