tisdag 29 september 2009

Spöket på Sunnerbohov



Så har det blivit dags för säsongens första Smålandstripp. Det känns förfärligt att behöva säga det, men jag ser inte fram emot den här matchen.

Smålandsspöket har haft en hel sommar på sig att gillra råttfällor, och i Sunnerbohov har gasten för vana att skrämma slag på gnagare. Jag ryser när jag tänker på vad som väntar mitt svartgula lag. Jag mår fysiskt illa av att tänka på Troja/Ljungby. Om jag kunde skulle jag helst gömma mig under en stor, svart frottéfilt, och glömma allt vad Småland heter.

Troja är ett av seriens starkaste hemmalag. Hittills i höst har man full pott och 7-2 i målskillnad (på två hemmamatcher). Förra säsongen blev det 16 trepoängare av 22 möjliga i Sunnerbohov. Inte bara AIK förlorade i spökslottet. Faktum är att samtliga lag som slutade före Troja i serien, vid minst ett tillfälle fick stryk i Ljungby. Leksand, Västerås, Mora, Växjö och Almtuna vet alla hur det känns att åka hem lottlösa från trojanernas läskiga land.

Smålandsspöket är lömskt, listigt och nästan på riktigt. Just det, nästan på riktigt. Malin Berghagen får säga vad hon vill, jag slutade tro på spöken för flera månader sedan. Gnaget visade redan i våras att det går att slå Troja borta, om än efter raffel och straffdrama-tik. I morgon kväll ska vi en gång för alla rycka bort lakanet, och avslöja den utklädde snåljåpen. Det är dags att sno med sig tre poäng hem till Tjockhult.

Ghostbuster Boris djärva tips: Troja/Ljungby-AIK 2-5.

Inga kommentarer: