onsdag 23 september 2009

Islossning



Mycket positivt i afton. Till att börja med, en riktigt bra och underhållande hockeymatch. Två starka lag, härlig intensitet och ett kanonresultat för oss svartgula.

Efter två mållösa men sevärda perioder blev det rejäl islossning i tredje. AIK imponerade. Och vilka mål sen! Gynge och Bergström visade framfötterna och blev båda tvåmålsskyttar. Bergströms avslutande 6-2 är en delikatess i klass med Peter Gradin i sina bästa stunder. Precis som hemma mot Malmö gör vi mål direkt efter en tekning i anfallszon (Bergström där också). Det är dags att på allvar börja prata om fasta situationer även i hockey.

Bröderna Ahlström fortsätter att visa att de är här för att mellanlanda. Snurrar friskt men aldrig för sakens skull. Riktigt farliga hela tiden och dödligt effektiva. Skönt att Henrik Eriksson var tillbaka redan ikväll. Han fungerar perfekt som center mellan tvillingarna. En annan som fortsätter att imponera är Tobias Ericsson. Målskytt återigen och framförallt hårt jobbande varje gång han är på isen. Tobbe måste vara en mardröm att möta, särskilt för småsåsiga allsvenska backar.

Det pekar åt rätt håll för AIK. Vi är serieledare, smaka på den! Hoppas att alla gnagare framför teven förstår vad de missar om de även i fortsättningen väljer att stanna hemma från Hovet.
-
Noterar att Västerås tog sin första seger i och med 2-0 hemma mot Oskarshamn. Väntat givetvis men också viktigt för gurkorna. Ska bli intressant att höra vem som vaktade kassen för de svartgula. En nolla är alltid en nolla och kan vara nog så viktigt i kampen om förstaspaden.
-
Det är kanske inte det mest vågade påståendet men ändock; AIK kommer att göra mycket mål denna säsong. Betydligt fler än i fjol.

Inga kommentarer: