måndag 29 mars 2010

Boris goes Babel

Ikväll sprang jag sånär på Bosse Berglund två gånger om. Först hamnade vi bredvid varandra på McDonald's. Bosse stod i kön intill min och samspråkade med en bekant. Jag tjyvlyssnade förstås och fick på så vis reda på att Bosse minsann scoutar för Buffalo. Dessutom kan jag härmed avslöja att guldpuckenvinnaren från 1988 har ögonen på Almtunas unge målvaktslöfte, Fredrik Pettersson-Wentzel. Föga överraskande förvisso, förvisso, men ändå!

Under bråkdelen av ett par sekunder övervägde jag att närma mig min gamle barndomsidol och viska Bååång i hans öra, men sen kom jag på att jag ju vill ha Bång kvar i Gnaget. Inte fan vill jag se min Bång i Buffalo. Tänk er själva, lineup och NHL-speaker: Number 20 Danny Baaang! Nä, jag höll käften och förblev blyg. Man ska inte tro att man är osvensk och spontan.

Andra gången jag mötte Bosse var i första periodpausen. Bosse stod bara någon meter från mig och min kaffekopp. Jag övervägde återigen att gå fram och bli pinsam, men även denna gång fegade jag ur. Ändå finns det ju så mycket jag skulle vilja berätta för Bosse. Jag skulle vilja att han fick veta vilken stor idol han var för mig när jag var en sådär åtta-nio år. Han kanske skulle bli glad. Han kanske skulle tycka jag var en sån där jobbig en som inte lät han vara ifred.

¤ ¤ ¤

Bergström och Bång. Där har ni två boriska favoriter att hänga i julgranen. Vilka spelare! Vilka spelare! Bergström är bra vilka han än lirar med. Han tokkör oavsett motstånd. Han jobbar, jobbar, jobbar, borrar ner huvudet och... OJ OJ OJ NU E BÅNG PÅ SPORTNYTT OCKSÅ! BÅNG BÅNG BÅNG! ...tillbaka till Bergström. Vilken slitvarg! Vilken snubbe! Jag blir glad av att se Bergström spela hockey. Att han sedan börjar på B är en ren och skär bonus.

Och Bång. Min Bång. Vår Bång. Vad ska man säga? Bång gör två mål och avgör matchen. Bång är het som en explosion. Sitt andra mål gör han på typiskt Bångmanér. Han norpar pucken i mittzon, trampar förbi sin back på utsidan, sprätter iväg ett skott, som visserligen ser ut som en halvträff, men som på något märkligt sätt slinker in: 1) bakom ryggen på Pettersson-Wentzell och 2) framför ögonen på Bosse Berglund. Det ska vara Bång i år!

Apropå Pettersson-Wentzell. Han var bra ikväll men jag blev ändå lite besviken på han. Var var det där guldgallret som alla snackar så mycket om? Hade han tagit av sig det för att inte provocera delar av hovetpubliken? Pettersson-Wentzell är förresten ett på tok för långt namn för en artist. PW tänker jag kalla honom i fortsättningen. (Ett annat långt och jobbigt namn är Savilahti-Nagander. Han kallas visserligen redan för Nagge men jag föredrar Snagge, vad nu det har med saken att göra.)

Men tillbaka till Bång. Grabben är ju för härlig. Tacklar och trycker på, jobbar hårt, trampar igång benen som ett annat fullblod. Vore han en travhäst skulle jag köpa'n på direkten. Och om pengarna inte räckte till skulle jag fylla varenda bong med 20 Bång.

¤ ¤ ¤

Det var så roligt att gå på hockey ikväll. Det var så roligt. Jag satt och tänkte att även om det känns lite B att det är så lite folk på Hovet så är det ändå skönt att slippa de där som bara kommer och går - bärsärk. Nu när vi tappat en del poäng, när vi kanske ligger lite efter och när det lutar uppför och känns halvtungt, då kommer bara vi som verkligen bryr oss. Vi som tillsammans med spelarna, ledarna, ledningen, ungdomssektionen, juniorerna, seniorerna, damerna, föräldrarna, eldsjälarna och alla andra riktiga hockey-gnagare ÄR AIK hockey. Vi som följer laget i vått och torrt. Vi som aldrig slutar stötta.

Vi förtjänade den här segern. Vi supportrar. Vi som supportar. Ja, vi förtjänade verkligen den här segern.

¤ ¤ ¤

Varken Ryno eller Westerling var särskilt tongivande ikväll. Kanske hade de varit bättre med mer B-iga namn. Vad sägs om Brüno? Eller Besterling? Nä förlåt, jag glömde bort att jag inte är i Göteborg. Och tur är väl det...

¤ ¤ ¤

PW var inte den ende Fredrik som imponerade ikväll. Matchen bäste målvakt för att inte säga spelare stod i AIK-kassen. Fredrik Holmgren följde upp fint efter Leksand senast. Synd att han inte fick hålla nollan bara. Holmgren torde vara given på fredag i gräsliga Gränby, och detta oberoende av Heinos fysiska status. Så bra är nämligen Holmgren just nu.

Inga kommentarer: