torsdag 25 mars 2010

Dessa satans hockeymördare!

I samma stund som jag förstod att Rögle hade avgjort matchen reste jag mig ur min stol och gick. Eftersom jag sitter på långsidan bakom utvisningsbåsen såg jag aldrig vad som hände bakom Rögles avbytarbås. Men jag såg vad som höll på att hända under tredje perioden. Jag har sett det hända förr och jag förstod naturligtvis att risken var stor att något skulle kunna hända igen.

Och det hände alltså igen!

Jag är så ledsen, arg och besviken just nu att jag vet inte vad jag ska skriva eller säga. Jag orkar inte kommentera skiten mer. Jag vet inte om jag har någon lust att gå på nästa hemmamatch. Jag kanske lägger ned en gång för alla. Varför ska man engagera sig så in i helvete mycket i något som uppenbarligen är så skört att det när som helst kan förstöras av precis vem fan som helst? Jag har tappat lusten och jag vet inte när eller ens om den kommer tillbaka.

11 kommentarer:

Smålandsleksingen sa...

Lider med dig Boris. Vi måste med alla medel stoppa detta som händer alldeles för ofta på en del läktare. Det får inte bli som i fotbollen att det är något man räknar med.
Supportrar, klubbar och förbund måste reagera med kraft för att få bort dessa idioter från matcherna.
Ni goda krafter får inte ge upp och resignera.

mini sa...

Jag lider med dig Boris, även om mina sympatier ligger hos ett helt annat lag. Det är riktigt illa när en våldsam klick kan förstöra för er andra som faktiskt bryr er om hockeyn och laget.

Men trots detta måste jag ändå säga att jag hoppas att straffet blir hårt och riktigt kännbart, detta beteende har varit på gång ett bra tag, det är inte första gången motståndarbåset attackeras, och AIK har inte lyckats stävja det. Ska det någonsin finnas glädje i att gå på hockey på Hovet (något jag själv slutade med för länge sedan eftersom det alltid ger en sur eftersmak pga oroligheter på läktaren) så måste AIK lösa sina säkerhetsproblem.

Men för att AIK ska ha en framtid över huvud taget är det sådana som du som behövs Boris, som faktiskt brinner för klubben och inte för våldet.

tinastar sa...

Jag kan förstå att du känner så där. Men ge inte upp! Sluta inte bry dig! Sluta inte gå på hockey! Det är supporters som du som AIK behöver - inte de där hjärndöda hatarna som ställer till bråk.

Heja Leksand och Boris!!

Anonym sa...

Hockey är sitt eget Viagra Boris. Hur besviken man än är så nog kommer lusten åter. Om inte annat för att man när ett hopp om att nästa gång ska vara bättre än förra gången...

Personligen tycker jag att all sån här skit från massor som sällan eller aldrig har så stort intresse av hockeyn är makabert elände och ett tecken på den tid vi lever i. Vi vill vara delaktiga och kunna påverka men många av oss inser inte HUR vi kan och ska kunna påverka. Man ger sig hän till de metoder som är enklast och mest inrotade i skallen. Primitiva handlingar av en förmodat utrotad särart vilken vi andra inte kan förstå... Vill förstå... Bör förstå... Behöver förstå...

Kännbara straff för de som "skitar ner". Kanske inte straff men helt klart diciplinära åtgärder i form av strängt ökad bevakning för klubben. Jag menar, de pengar som går åt i böter skulle helt klart kunna läggas på bevakning istället. Ta det som klubbens straff. De stålar man skulle få böta åläggs man att köpa in bevakning för.. Och så stänga porten för slöddret, men den var ju självklar...

Föga poetiskt men... Helg på Dig... Inte en svart sådan men heller ingen helvit...

Greken sa...

Men varför måste det alltid bli så värre när det är ett stockholmslag. Har inte det hänt någon annnan stans i Sverige att folk kastar in saker på motståndarnas bås. Men så fort det är AIK, dif eller hif då är det som om 3e världskriget har börjat. Visst jag accepterar inte det som hände men det känns alltid att det blir större grej av det så fort det är ett lag från stockholm. Ja vet varför för den passion som finns i STOCKHOLM finns ingen annan stans i Sverige och kommer aldrig att finnas.

Anonym sa...

Greken: Förstår att det kan kännas så, men du har fel. Att publiken "kastar in grejer" känns väl inte som nån stor grej numeara men det var ju inte det som var själva skandalen igår utan att man attackerade och stormade motståndarbåset och att säkerheten tydligen inte var tillräcklig vilket den verkligen måste vara med en "riskpublik" som den på hovet visat sig vara gång på gång

kent/sarg ut sa...

Boris!
Jag både förstår och inte förstår din reaktion, samtidigt! Jag förstår den för att se sitt redan solkade klubbmärke återigen få svarta rubriker i media. Förstår det inte då de lag jag följt har varit förskonade från detta. Så jag kan inte dela smärtan, men jag stöttar dig i din. Det är supportrar som du som är enda räddningen för AIK hockey. Låt inte pöbeln regera. Kompiskram, grabben!

Greken> Det händer i Göteborg också bland annat, dock ej i hockey. Det finns passion i andra delar av landet också. Skillnaden torde vara att man inte måste boxas jämt. Även du måste inse att AIK väldigt sällan tar avstånd från sina sk hardcore fans. Fotbollen är ett utmärkt exempel.

Vi kan argumentera hur länge som helst om detta, men jag konstaterar krasst att detta vill inte jag se mer.

Kung Kenta sa...

"Ja vet varför för den passion som finns i STOCKHOLM finns ingen annan stans i Sverige och kommer aldrig att finnas."

Greken, jag förstår att du är en "Tony Richardsson" nu, men det går över.

Men att säga att ni i Stockholm prenumererar på passion, då är du ute & cyklar, seglar eller rent av ute & svävar.

Då har du inte sett farbror å hans vänner, bröder & systrar, jag helt enkelt, min härliga Leksandsfamilj.

Boris, keep up the good work.

Anonym sa...

Greken är ute och cyklar. Mer passion i Stockholm !?! Var är den sk passionen när aik snittar 1800 pers i alla seriematcher förutom mot leksand?

Heder åt Boris, som är en av få som vågar stå upp meot dessa patetiska människor.

Paok Fc sa...

Jag håller fullständigt med greken,sanningen gör ont i alla andra städer än sthlm , keep upp the work boris.

Från en annan grek.

Greken sa...

Jag tycker inte om att cykla,