söndag 6 mars 2011

Halta Valkyria

"Den 7 mars 1921 spelade AIK för första gången en ishockeymatch (åtminstone i någorlunda organiserad form). IFK Stockholm besegrades med 5-2." (källa)

Man kan fira 90 på många olika sätt. AIK Hockey gör det genom att bjuda upp en halvfräsch fyrtiotaggare till svängom. HV71 heter hon visst. Det sägs att hon är i fin form, men jag tror mest att det är sminket som döljer. Bakom den vackra fasaden och bakom det en gång i tiden trendiga namnet gömmer sig en liten hagga. Blonderad och bystlyft. Fan vet om det inte luktar lite botox om 'na. Det viskas på byn. Halta Valkyria är på deken.

* * *

AIK åker till Jönköping med allt att vinna. Det är omöjligt att inte gilla läget. Alla förväntar sig att HV71 ska vinna kvartsfinalserien. Ingen tror att AIK på allvar ska kunna utmana. Ändå kommer Gnaget till spel som ett av seriens formstarkaste lag. Målvaktsspelet håller högsta elitserieklass, försvarsspelet har successivt blivit bättre. Kan AIK bara få ordning på spelet i PP så är det möjligt att den här serien utvecklas till mer än en hedersam avslutning på säsongen.

Men för all del. HV får mer än gärna underskatta oss, precis som hela hockeysverige har gjort sedan vi gick upp.

* *

Det har varit en lång och slitsam säsong och som supporter ser jag fram emot att äntligen få njuta lite grann. Målet har hela tiden varit att klara sig kvar i eliten och nu är det målet uppnått. Jag förväntar mig ingenting av slutspelet. Inte mer än att få se AIK bjuda upp till dans. Vad mig anbelangar så har Bång och kompani inget mer att bevisa, det är bara att gå in och köra. Jag är säker på att spelarna njuter av situationen. Det här kan bli hur kul som helst.


Ska man tippa ska man tippa med hjärtat. Det har gjorts förr och det har gjorts bra. BB:s tips således: Halta Valkyria vs AIK 3-4 i matcher.

2 kommentarer:

Greken sa...

Fegis 4-2 i matcher blir det till oss. Hej hå hej hå till semi vi går

Greken sa...

Vad ska Adam säga nu??????????