måndag 7 mars 2011

Ödmjukhet - vad är det?

Det finns bevisligen HV-supportrar och surpuppor som stör sig på att vi AIK:are drömmer grandiost. Brist på ödmjukhet, kacklas det om. Jag vet inte vad de förväntar sig. Vi kanske ska åka till Jönköping och be om ursäkt för att vi inte agerar som yra höns i försvarszon. Vi kanske ska vara nöjda med att bara vara i slutspel. Tänk att vi, nykomlingen med den allsvenska truppen, har haft sådan tur. Tänk att vi får spela hockey i Kinnarps av alla ställen, mot stora mäktiga HV liksom - klubben som enligt vissa surpuppor är för bra för Sverige och redo att erövra Europa. Tillåt mig gapflabba.

HV71 må ha vunnit hela 4 SM-guld, de må ha spelat en massa slutspelsmatcher på senare år och surpupporna må tro att de håller på ett riktigt storlag. Men kackla om ödmjukhet.

Ödmjukhet visar man inte genom att förneka sig själv, hålla käften och be om ursäkt. Ödmjukhet visar man genom sitt sätt att handla och agera på isen. I kväll visar AIK vad det handlar om. Vi kör över HV71 i två perioder. Vi är totalt överlägsna fram till 4-0. Hemmalaget ser ut som ett gäng proppmätta divor utan driv. AIK däremot visar hjärta, spelglädje och moral. De regerande mästarna, seriesegrarna, är aldrig riktigt nära att vända matchen. De tar ut målvakten tidigt och får in en puck i PP men därefter är det stängt. Fasth vinner keeperkampen, Melin vinner tränarduellen. Och AIK vinner första slutspelsfajten. Fett välförtjänt som vi baconbrännare brukar säga!

Det var naturligtvis jätteviktigt för AIK att vinna. Särskilt viktigt med tanke på hur matchen utvecklade sig. Hade vi tappat ledningen och torskat så vete fan om inte serien varit körd. Nu lever den i allra högsta grad. HV71 fick sig garanterat en tankeställare, på sätt och vis hade det kanske varit bättre för AIK att vinna en jämn kamp med uddamålet. Nu lär det definitivt vara slut på underskattningen. Nu lär till och med HV-spelarna bli ödmjuka inför uppgiften. Den däringa hönsgården i deras försvarszon tror jag emellertid att vi kan jaga fram igen. Jag ser med tillförsikt fram emot onsdagen. Ödmjuk som en nollråtta och stolt som en tupp! Ka-ka-ka-ka-ka-ka.ka...

6 kommentarer:

Hockeysossen sa...

Skit i ödmjukheten. En sådan här dag och morgondag ska stoltheten spruta ur öronen på sådana som dig.

Imponerande!

Kung Kenta sa...

Grattis, så ska en slipsten dras.

Ät upp dom!!!

TT sa...

Säger som sossen, skit i ödmjukheten. Finns ingen anledning att be om ursäkt när man är bäst, och igår var ni utan tvivel bäst.

Skitkul! :)

Adam K sa...

Boris: Om du kollar in min blogg så finner du att jag berömmer AIK...dock är jag av den karaktären att jag inte är enögd utan ser helheten, sanningen kan vara hård men ävet det måste igenom. Sådan är jag.

Eddie sa...

en fundering, har ungdomsuttrycket aaa men och amen något gemensamt?
förvisso beror det väl på hur man betonar det första uttrycket.

Eddie sa...

vissa tycker nog att ödmjukhet är att vi ska sluta vinna för att dom andra lagen är bättre, och att vi är för dumma för att fatta det.