fredag 5 november 2010

Vindarna vänder, vi tar en dag i sänder...

Jag satt uppe till tre i natt. Såg derbyt i repris, läste artiklar och foruminlägg, surfade in både här och där. Trallade mig en sång.

Uppfylld av glädje och segerrus är det lätt hänt att man tappar koncepten. Det har hänt förr att jag svävat iväg bland molnen och stjärnorna. Numera aktar jag mig noga för det där. Jag vet ju hur snabbt det kan vända. Igår för exakt ett år sedan grämde jag mig över en storförlust i Oskarshamn. Då var det femte raka torsken borta och drömmen om Elitserien kändes avlägsen och orealistisk. Om någon då hade sagt till mig att AIK nu skulle ligga sexa i eliten
så hade jag antagligen bara skakat på huvudet.

Men hockeyn hade inte varit detta roliga, otroliga spel om det inte vore för att vindarna alltid vänder, för att allt kan hända och för att man fan ta mig aldrig vet vad morgondagen bär med sig. Jag skriver inte detta för att på något sätt dämpa glädjen och ruset som jag och många med mig känner idag. Det är inte min avsikt att leka bror duktig. Jag njuter fortfarande men kan samtidigt inte låta bli att tänka på det som varit. För bara en och en halv vecka sedan satt vissa forumskribenter och krävde Gozzis avgång.

¤ ¤ ¤

En dag som denna är det särskilt lustfyllt att ta del av allehanda hockeytyckares tankar om AIK. Särskilt Rosa Bladets avdankade "experter" bjuder på stor underhållning. Inte ens de behöver en väderman för att veta åt vilket håll vinden blåser.

AIK är bättre än Väsby, skriver Ros.
AIK doftar guld, skriver Wennerholm.
Dags att hylla AIK, skriver Anrell.

¤ ¤

Dagens trevligaste läsning erbjuds emellertid på annat håll. DN:s Johan Esk vet hur man behandlar språket och konstaterar lagom överdrivet att  AIK är hetast i Sverige.

¤

Dagens tråkigaste läsning hittar jag här. Min favoritbloggare alla kategorier, den största stjärnan på blogghimlen, KFIB All Stars furstecenter, min bloggbroder, antagonist och stora inspirationskälla har bestämt sig för att det får räcka nu. Tre år blev det.

Jag respekterar ditt beslut, Jämtleksing, men hoppas ändå att du snart är tillbaka på banan. Tack för alla underfundiga inlägg. Vi är många som kommer att sakna din skrivkonst. Fanfar!

Inga kommentarer: