lördag 15 augusti 2009

Klarläggande om ett klarläggande

Under kvällen publicerades, säkerligen efter påtryckningar från diverse engagerade gnagare, en kort text på aik.se. Under rubriken "Ett klarläggande från AIK Hockey" skriver man så här:

Sakfrågan kring hyrorna i SvD:s artikel är korrekt. Dock är slutledningen att AIK Hockeys skuldberda ökat från 8,2 Mkr med ytterligare 3 Mkr fullständigt felaktig.

Hyran har resultatsförts fram till 30.4.2009 som är bokslutsdatum. Därefter har vi påförts hyra för två månader, maj och juni, cirka 233tkr. Dessutom innehåller Solna Stads krav vissa felaktigheter. Dessa, samt hur styrelsen i AIK Hockey tänkt lösa frågan, kommer att diskuteras med kommunen vid ett möte kommande veckan.

Skall detta kallas "ett klarläggande"? Exakt vad är det som klarläggs i denna text, som förutom att den andas desperation typ "vi måste köpa oss lite tid", är slafsigt skriven och ofullständig till sitt innehåll. Oavsett huruvida de icke betalda hyrorna skall räknas in i tidigare offentliggjorda skulder eller ej, är det "sakfrågan kring hyrorna" (den som i SvD:s artikel alltså är korrekt) som är huvudsaken i denna soppa. AIK Hockey har inte gjort rätt för sig. AIK Hockey har gjort bort sig. Igen, igen och igen.

Enligt AIK Hockey innehåller dessutom Solna Stads krav "vissa felaktigheter", som givetvis inte klarläggs. Men dessa "felaktigheter" ska AIK alltså "diskutera med kommunen vid ett möte kommande veckan". Ja, det känns ju verkligen tryggt. Verkligen, verkligen tryggt.

Pyttsan.

Nästa gång AIK vill göra ett klarläggande råder jag ansvariga personer att lägga samtliga kort på bordet. Att söka köpa sig tid genom luddigt formulerade brev är inte klokt. Tiden hinner alltid ifatt en. Detta torde och borde ansvariga inom AIK Hockey vara väl medvetna om vid det här laget. Att mörka sanningen, hur obehaglig den än må vara, är inte bara oärligt och smutsigt. Det är framförallt respektlöst och på gränsen till förnedrande gentemot oss medlemmar, supportrar, spelare, ledare och ideellt arbetande gnagare - kort sagt: Alla vi som tillsammans är AIK.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig till viss del men visst är det väl ganska viktig information att skulden till kommunen till stor del är inberäknad i tidigare redovisad skuld.

Gör väl ganska stor skillnad, jag menar 3 miljoner är mkt pengar för AIK Hockey.

Black Boris sa...

Du har rätt, visst gör det stor skillnad. Men huvudproblemet kvarstår. AIK Hockey gör inte rätt för sig, var sig mot sina affärspartners eller oss supportrar.