fredag 13 januari 2012

Klapp & klang - lavemang!

Till att börja med måste jag återigen klargöra att det bästa med att AIK vann i Kinnarps Arena i går var att det fick tyst på de där jävla klapporna. HV:s sittplatsklappor måste vara det töntigaste och mest skitnödiga Elitserien har att erbjuda just nu. Möjligen i konkurrens med Fakers-lakejernas ramsa "Vi är bästa brandgula laget".

AIK gjorde en bra bortamatch, en av de bättre den här säsongen faktiskt. Första perioden började visserligen sådär men Gnaget spelade upp sig. Samtidigt som HV, som så många gånger förr den här säsongen (dock ej så ofta mot AIK) såg bleka och halvsega ut, ångade AIK på och gick rättvist upp i tvåmålsledning i andra. Trots HV:s reducering såg det ganska tryggt ut i tredje. Men HV gör ett snyggt mål efter att ha tagit ut keepern och det är inte mycket att säga om det. När Josh avgjorde i förlängningen kändes det som den seger det var. Två poäng är förvisso färre än tre, men två poäng är fler än en så man får vara nöjd och tillfreds trots allt.

Fast det var lite synd att Per Ledin saknades skadad. Det blir ju så mycket roligare att vinna när grisen är på isen.

Stefan Johansson fick äntligen göra mål i går och det var verkligen på tiden. Vi satt och skojade om det under senaste hemmamatchen mot Linköping, att Johansson p.g.a. sin egen måltorka vägrade att passa Carlsson som vid ett par tillfällen stod skjutsugen på blå. Johansson var förstås rädd för att Fish skulle komma ikapp honom i skytteligan. Nu, med två kassar på kontot, kan Johansson vara lugn och det skulle inte förvåna ett dugg om han, förutom att trycka in sitt tredje och kanske fjärde mål för säsongen i morgon mot Modo, även serverar Carlsson till hans första strut i A-laget. Fish har ju sett hetare ut än någonsin på sistone och var nära både mot Brynäs och Linköping. Kommer det i morgon så vet jag minst en gnagare på läktaren som kommer att få ett barnsligt glädjefnatt.

I morgon ser jag, som vanligt när det vankas helghockey nuförtiden, matchen från kortsidan och AIK:s Kids Zone.

* * *

Baloo har gnällt och klagat oroväckande lite på sista tiden. Ett tecken så gott som något på att AIK spelar hyfsad hockey. Men samtidigt lite oroväckande. Vanligtvis är det nämligen så att ju mer Baloo gnäller och klagar - över uppspelen, tempot, McDonell, det dåliga powerplayspelet och så vidare - desto bättre brukar Gnaget börja prestera. Nu sitter han mest och småmyser under matcherna på Hovet och det kan aldrig vara bra i längden. Har AIK månne nått sin peak?

Som tur är kommer Sussie med lillsuspens orkester till stan i morgon och det brukar få fart på gubben. Baloo har sina hatobjekt precis som alla andra. Särskilt smått åldrade gnällspikar från landsortslagen brukar kunna få sin beskärda del av glåpord muttrade efter sig. Jag är inte helt säker men jag tror faktiskt att Niklas Sundström placerar sig tämligen tätt intill Pelle Prestberg i toppen av Baloos lista över bespottningsvärda bonnlurkar.

Återstår att se om Baloo behagar bidra med ett uttömmande svar på detta. Kommentarsfältet är öppet für alle.

* * *

Till sist: Som stenhård stockholmare med stake och stajl har jag så oerhört svårt att ta HV71:s klapp- och klanghörna på allvar när den i unison målbrottskör ägnar delar av matchen åt att skandera "Solna-tattare". Störtlöjligt. Jönsköpings gosskör borde kunna bättre.

4 kommentarer:

Adam K sa...

Det där med Växjö och brandgula laget får mig direkt att tänka på Brandsta city släckers :)

Man kan väl säga att HV-supporter blivit sämre med åren tyvärr, den var bra förr, men historiskt är ju Klapp och Klang bäst. Synd att den allmänna mentaliteten idag bland lags supportar är att tråka ut varandra, förr kunde man ta en egen vits och man skrattade åt det.
Minns 1996 då såg HV möta FBK.
Boo Ahl släppte in en puck vid plockkrysset och ramsan blev med humor:

Bosse Ahl, Bosse Ahl
Sover du? Sover du?
Ser du inte pucken?
Ser du inte pucken?
Ding ding dong

Vart är denna roliga fan-skaran? De som hittade på egna vitsar med humor i och plockade fram det i situationer vid mål, eller annat.

Black Boris sa...

Ja det var bättre förr. Numera finner man de skönaste fansen i hockeybloggosfären. Även om en och annan lustigkurre fortfarande lyckas få med sig en hel klack.

Brandsta city släckers ja, vilket bra band det var! Jag kommer också att tänka på dem när jag hör Lakejernas tramsaramsa, men faktiskt även när jag ser och hör HV:s sittplatsklappor. Hur var det nu den gick, den där dunderhiten?

Kom och ta mig långt härifrån (KLAPP KLAPP)
långt härifrån (KLAPP KLAPP)
långt härifrån
Ja, kom och ta mig långt härifrån (KLAPP KLAPP)
kom ta mig långt härifrån

Ungefär just precis så på nåt vis känner jag varje gång de där klapporna åker fram.

Bosse Ahl-ramsan var förresten väldigt rolig!

Adam K sa...

Boris:
Glömde nämna att just melodin till ramsan (Bosse Ahl) är "Broder Jakob)

Black Boris sa...

Det förstod jag faktiskt Adam men tack ändå.