tisdag 31 januari 2012

Piluttavisan

Men Dicken, men Dicken
Pilutta dej, pilutta dej
Jag vet nånting hemligt
som bara är för mej

* * *

Alltså:
AIK leder med 2-1.
I en ganska så viktig match mot Växjö.
Med 1.11 kvar av tredje perioden åker Växjö på en 2+10.
AIK får spela PP. Ska bara stänga matchen.

Men Dicken vill gå på offensiven. Men Dicken vill fullfölja bakom kassen. Men Dicken drar på sig en tvåa för hakning. Med trettio jävla sekunder kvar.

Pilutta, pilutta.

Tre sekunder efter att pucken släppts i AIK:s zon smäller det bakom Fasth i kassen: 2-2.

Man blir trött ibland.

* * *

Det kändes fint och hedersamt att få hylla Roger Andersson och David Engblom. Det var de värda. På sätt och vis var det kanske inte så fel heller att vi inte var fler än dryga 4000 gnagare på plats. Jag menar, folk som stannar hemma en kväll som denna - de gör ju bara samma sak som de gjort de senaste tio åren. Inget nytt under solen. Ingenting att förvånas över. Ingen nämnd, ingen glömd.

* * *

Patric Blomdahl  är värd ett stycke för sig. Målet han gör ikväll håller högsta Bång-klass. Men det bekymrar mig en aning att Blomdahl gör som han gör. För det är viktigt med roller, har jag förstått, att varje enskild spelare köper just sin roll i laget och inte börjar rucka på de fastlagda principerna. Hur ska detta sluta? Den inre hierarkin, som Boork gillar att babbla om, riskerar att förändras och skapa oro i leden. Vad blir det härnäst? Hattrick av Fish? Slagsmål med Liwing? En helgjuten insats av Stefan Johansson? Nä, så här kan vi förstås inte ha det. Blomdahl  får sluta hålla på. Kom ner på jorden, Flower Valley. Börja brunka!

* * *

Man måste skjuuuta, brukar jag säga till Baloo på bästa värmländska ett par tre-sjutton gånger per period. Man måste skjuuuta!

Idag sköööts det en hel del, men alldeles för sällan på mål. Kent McDonell skulle antagligen inte ens träffa kassen om han så hade lasersikte på klubban. Karln är ett unikum i branschen. Lägger till rätta, lååångsamt. Siktar, lääänge. Skjuuuter - hårt så in i helvete! Tre meter över.

En annan som kan skjuta är Gynge. Men sedan media (och AIK själva, t.ex. i Magasin 33) börjat uppmärksamma hans målskytte och målgestikulerande så tycks det ha låst sig för målkungen. Eller så är det Salmonssons fel helt enkelt. Han ska ju, helt enligt egen utsago, ha gnidit sitt klubblad mot Gynges för att på så vis få del av King Richards magi. Tyvärr tycks det där stick-ollandet eller vad man ska kalla det ha slagit helt fel ut. Salle satte visserligen två mot Dif men Gynge verkar fullständigt ha tappat knycken.

* * *

Modo-Djurgården 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Mål: Lehtivuori. Tid: 59.59.

Och i Mallmö visar Hugo Boss att det där med "mycket pengar, lite hjärta" bara verkar gälla laget hans. I jagets fall tycks det snarare handla om mycket pengar, lite hjärna.

Pilutta Dif och Mif.

Inga kommentarer: