tisdag 3 januari 2012

Vi är överallt!

Trots att jag är en fett upptagen man i mina bästa år har jag tid att leta uppslag till intressanta och folkbildande blogginlägg. Imponerande! Idag ger BB ett smakprov på hur vi AIK:are skildrats i svenska filmer och TV-serier. Varning för starka bilder och budskap!

Vi börjar med Rederiet. Fantastiskt klipp med två välrenommerade skådisar i högform. Bästa replikskiftet:

- Vad håller du på med då, TV-spel eller?
- Nej, jag skriver en bok faktiskt.
- Om AIK...?

Klipp två är från den kolossalt genomtänkta filmen Yrrol. Johan Ulvesson bör ej förväxlas med Martin Sevc, även om likheterna är slående, åtminstone för en blind.

Det tredje klippet är skrämmande nog hämtat från en barnfilm! Och vi börjar nu skönja ett mönster: Återigen framställs AIK:are på ett allt annat än fördelaktigt sätt.

Var ska detta sluta...?

Jo HÄR, med den mest minnesvärda fiktive AIK:aren av dem alla, uppfinnaren från Sundbyberg. Det var för övrigt han och ingen annan som en gång i tiden kom på den briljanta idén att AIK skulle lira hockey i KHL. Efter en längre utläggning frågade dock mannen på patentverket hur det skulle gå till att fylla Globen fyra gånger på åtta dagar (spelprogrammet ser ut ungefär så i KHL) varpå uppfinnaren så klart svarade: Tänkte inte på det.

Det kan vara värt att slänga in en liten länk till ett Bajen-klipp också. Till skillnad från ovan nämnda skildringar av AIK:are är detta klipp faktiskt varken särskilt fördomsfullt eller missvisande.

Bye bye!

Inga kommentarer: