onsdag 7 juli 2010

Twin Peaks

"Solna kommunvapen fastställdes av Kungl. Maj:t för Solna stad 1940. Det registrerades för Solna kommun hos Patent- och registreringsverket 1974."

"Skellefteå kommunvapen skapades för Skellefteå stad 1944 och övertogs oförändrat för Skellefteå kommun sedan den hade bildats på 1970-talet. Registrering av vapnet skedde dock först 1988."

Källa: Wikipedia
Fortsättning följer...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du måste ju ha lite problem som skriver ett blogginlägg om detta.

HansJohan sa...

Haha, fysatan vad sjukt, har det här uppmärksammats förut? Krossa bönderna!

Jonas sa...

Nu har väl förvisso inte Skellefteås vapen något att göra med Solnas som tydligen ska symbolisera Solnö, - den solbelysta ön. Solen i den utformning som använts är annars en kemisk symbol för grundämnet guld, men har alltså använts i ett helt annat syfte när det gäller Solna.

Skellefteås vapen symboliserar de guldfyndigheter som finns i Västerbotten och den antika åskan (blixten) symboliserar vattenkraften. En symbol man även kan återfinna i Trollhättans och Ludvikas vapen.

Däremot ter sig Skellefteå AIK:s klubbmärke hämtat inspiration från (Solna) AIK:s märke. Solen i klubbmärket överrensstämmer inte med den kemiska symbolen för guld och blir därmed svårare att härleda till en egen historik.