fredag 2 juli 2010

Once you go black, you never go back

Under eftermiddagen nåddes jag av nyheten att det norska kryddföretaget Rieber & Søn slutar sälja sin produkt Black Boy. "Vi har resonerat fram och tillbaka och kommit fram till att vi inte, år 2010, vill ha ett namn som kan uppfattas som rasistiskt", säger Geir Mikalsen, informationschef på företaget.

Rieber & Søn genomtänkta och politiskt korrekta beslut får mig att fundera. Kan min blogg också uppfattas som rasistisk? Är Black Boris ett rasistiskt namn? Bor det en liten nationaldemokrat i mig? Tänk om jag riskerar att få Centrum mot rasism efter mig. Tänk om de tror att jag är en sån där smygrasse som djupt beklagar att min favoritglass Nogger Black inte längre finns att köpa...
¤ ¤ ¤
I detta nu gör Ghana upp med Uruguay i fotbolls-VM. Ghanas landslag kallas som ni kanske känner till för Black Stars. Bakgrunden torde vara Ghanas flagga, som snyggt och prydligt är smyckad med en svart stjärna. Under hela turneringen har jag bara väntat på att någon, typ en politiskt korrekt men korkad krönikör, ska slå på stora trumman och förklara hur rasistiskt det är att kalla ett landslag för Black Stars bara för att deras stjärnspelare råkar vara svarta, förlåt färgade, äsch, mörkhyade menar jag förstås.

3 kommentarer:

Tomas / Brynäsportalen.se sa...

mumsa i dig en piggelin, undvik att prata spanska och kör en favorit i repris http://www.youtube.com/watch?v=5rK2slG_xKY

då ordnar sig allt. :)

Black Boris sa...

Nä, men säg inte att du halkat ned i schlagerträsket nu igen. Och piggelin? Den vägrar jag köpa sen GB chockhöjde priset på'n. 4 spänn ska den kosta - inte ett öre mer!

Förresten, hur går det med Brynäsportalen? Min surfingrunda är sig inte riktigt lik sen sajten släcktes.

Och 26/8 närmar sig med stormsteg...

Tomas /brynäsportalen.se sa...

halkat ner? jag har aldrig klivit ur träsket ;)

Vad gäller BP så vet jag inte så mycket hur det går, maskinisten jobbar med den men när det blir fart igen kan jag inte säga, men jag längtar.

Vad jag däremot kan säga är att jag har skjutit fram min semester så jag prickar in 26/8 som kommer bli en heldagshappening, och att pigelin aldrig blir för dyr.