måndag 22 augusti 2011

Veckans länk (v.34): Tikare-bloggen

Det finns många besöksvärda webbsidor därute. Tyvärr finns det ännu fler ickebesöksvärda. Av egen erfarenhet vet jag hur lätt det kan vara att missa de riktiga guldkornen. Inte sällan skyms sikten av sand, sand och ännu mera sand. Det världsvida internätet är som en ständigt växande öken. Men det är, som tur är, en öken med många uppfriskande vattenhål.

För att fräscha upp min egen oas och för att ge dig som vandrar lite vägledning kommer jag hädanefter, med start denna måndag, att inleda varje vecka med att lägga upp en "Veckans länk" här på BB.

Första sajten ut i denna rykande färska länkserie är Tikare-bloggen, som drivs och skrivs av Jimmy Hamrin. Tikare-bloggen har sedan en tid varit en av mina personliga favoriter. Hamrin skriver först och främst om sitt älsklingslag, Timrå IK, men hans blogg rymmer mer än alster om AIK:s drömmotståndare nummer ett. Tikare-bloggen är väl värd både ett och två och trehundra besök.

Nedan återfinns länkar till två inlägg som särskilt rekommenderas alla hockeyintresserade gnagare. God läsning!

Elitserieläget - AIK (2011-08-17)
Elitserieläget - AIK (2010-07-15)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Man må ju säga att det finns olika typer av hockeybloggare där ute. Vissa kan vrida och vända på orden och är därför läsvärda. Andra har en härlig humoristisk ådra, medan några är så enögda och aggressiva att de bara därför är intressanta. Sedan finns det de som lever på sin förmåga att skriva om texter till kända folkvisor och andra musikaliska alster. Och vissa är bara rent okunniga och tråkiga (undrar varför kvällstidningarna har monopol på dessa) medan några lever på provokationer.

Jimmy må vara lite torr ibland, men han kunnighet inom hockey anser jag vara oslagbar inom bloggsfären. Det finns inte en pojkspelare i Uzbekistan som han inte har koll på. Man måste bara böja sig för en person som så uppenbart älskar ishockey. Och som hela tiden försöker vara balanserad och saklig, även om TIK-ränderna ibland lyser igenom.
/MN

Black Boris sa...

Så sant som det är sagt.

Kürt Kringel sa...

Håller med MN att Jimmy är aningen nördig i överkant. Inget fel med nörderi bara man vet vad man skriver om. Vilket han definitivt gör.

Sen måste man givetvis böja sig för Maestro di folklore, Boris Svarte. Dock ej i parterr

Black Boris sa...

Bend over, Knutten!

Tomas / Brynäsportalen sa...

Måste hålla med ovanstående kommentatorer jag med. Ytterst få slår Jimmy på fingrarna när det gäller kunskap och det gör ju att man uppskattar hans nördiga sida.

Att sedan Timråfärgerna ibland lyser igenom är ju bara som det ska, han är trots allt en Tik-supporter.

Och som MN säger, vissa bloggar läser man för humor, vissa för talangen att vrida och vända på ord, andra för att det helt enkelt är duktiga skribenter och ett fåtal för alla tidigare uppräknade kunskaper.

Vill man läsa stor och bred huckeykunskap läser man Jimmy Hamrins alster, så är det.