torsdag 2 april 2009

Stolt

Det är länge sedan som jag kände en sådan stolthet över att vara gnagare som jag gör i kväll. Länge sedan jag kände en sådan värme och glädje. Vilka hjärtan, vilka krigare.


Samtliga spelare och ledare i AIK förtjänar att hyllas en kväll som denna. Från Heino i kassen till Frazze på bänken. Öset och Dicken, Beck, Bång och Bergström. Tobbe, Rasmus och Henrik - Ericssönerna och Erikssonen jobbade alla hårt och passionerat. Westerling och Sandberg snurrade friskt. Jungbeck var stabil, liksom alla andra backar i Gnaget. Och General Melin styrde skutan åt rätt håll igen. Tredje raka trepoängaren och liksom mot Växjö och Rögle hemma spelade AIK riktigt bra kvalhockey. Tätt bakåt, effektivt framåt. Bra boxplay, utmärkt målvaktsspel.
-
Kedjan Bång, Sandberg & Bergström gjorde sin kanske bästa match hittills i Kvalserien. Bång imponerade allra mest. Vilken fart, vilka tempoväxlingar, vilken vilja. Sandbergs finter före kvitteringsmålet var också finfina. Synd att Bång inte fick hänga in pucken efter solonumret i andra perioden. Men vad gör det nu? Gnaget vann - Leksand försvann. Förhoppningsvis kan förlorarna ändå resa sig lagom till säsongsavslutningen i Södertälje. Vi behöver massor av mashjälp om drömmen ska bli sann!
-
Närmast väntar säsongens sista hemmamatch. SSK på Hovet på måndag kväll bör locka storpublik. Allt annat än fullsatt skulle kännas fel. AIK:s hockeyhjältar förtjänar en sista hyllning på hemmaplan innan det bär av till Västerås för det kvalfyllda avgörandet. För inte torskar vi mot SSK nu! Jag räknar med revansch för den snöpliga förlusten i AXA Sportcenter. Vi var bättre då och vi är garanterat bättre nu. Tre poäng ska det bli och sedan är all press på SSK inför sista omgången.
-
Leksands säsong är på sätt och vis över i och med kvällens tunga förlust. Det betyder inte att laget blir en munsbit för SSK på torsdag. Minns Kvalserien i fjol och året dessförrinnan. Leksand var båda gångerna avsågade inför den sista omgången, icke desto mindre spelade man bort Malmö från Elitserien. Visserligen skedde dessa underverk i Leksand och det är klart att det har betydelse. Givetvis vill man mer i en hemmaavslutning, inte minst för att hedra sina tappra supportrar. Jag tror ändå att chansen är stor att Leksand vinner i Södertälje. SSK:s nerver kan komma att spela dem lustiga spratt.
-
Nåja, en match i taget. Fram till måndagens viktiga holmgång njuter jag av Gnagets heroiska insats i kväll. Avslutningen var magnifik. Vilket jobb man gör i egen zon! Sarghörnen ägdes i slutminuterna av svartgula hockeykrigare. Leksingarna fick ingenting gratis. Det var hårt jobb, drill och disciplin och STORA hjärtan som fällde avgörandet i kväll. AIK är nu, tots allt, med och slåss in i det sista. Vem hade vågat hoppas på detta efter debaclet i Växjö den 27 mars? Inte jag i alla fall.

1 kommentar:

Malte (LIF) sa...

Får gratulera till segern ikväll. Det blev en nagelbitare som beräknat. Lycka till mot SSK på Måndag. Så tar vi dom i sista.