fredag 24 april 2009

Tankar


När den feta damen sjöng i Västerås tog luften och orden slut kände jag. Vad skulle jag skriva om nu? Vem skulle läsa bloggen? Skulle jag orka med att följa den löjliga, omöjliga säsongen?
-
Värvningskarusellen, ryktena och övergångarna är givetvis en viktig del av hockeyn men faktum är att silly season inte är något för mig. Jag kan inte påverka någonting av det som händer. Jag har ärligt talat för dålig insyn, för lite tid och för mycket annat att göra för att orka eller hinna med att följa det stora som sägs och det lilla som sker.
-
Istället lutar jag mig tillbaka, njuter av vårsolen och ser lillpojken växa så det knakar. Det är redan åtta veckor sedan jag blev far och det känns fortfarande lika sagolikt.
-
Studierna blir smått lidande just nu men snart är terminen slut. Jag har sänkt mina ambitioner en aning. Det är inte lika viktigt att vara bäst längre. Så länge det går bra är det bra. Tyvärr är den generella nivån på lärarutbildningen tämligen låg, vilket inte direkt motiverar min studietrötta hjärna att prestera på topp.
-
Under veckan som gått har AIK förlängt med andremålvakten Fredrik Holmgren. Detta har jag inga som helst invändningar mot. Holmgren kom från Nyköping inför säsongen som uttalad backup till Heino-Lindberg. I HockeyAllsvenskan stod Holmgren fler matcher än förväntat, då Heino drogs med skador, och han gjorde det med den äran. Ett antal nollor blev det, mestadels stabilt spel och en oerhört fin räddningsprocent (92,67). Återstår att se hur det blir med Heino till hösten. Jag räknar med att han blir kvar men man vet aldrig...
-
Nu blev det ju silly season-snack ändå.
-
AIK Hockeys ordförande Mats Hedenström utsågs häromdagen till Årets ledare av kamratföreningen Hockeyjournalisterna. Motiveringen löd så här:
"Mats Hedenström har efter kraftfullt och visionärt ledarskap blåst nytt liv i AIK:s ishockey, på alla nivåer. A-laget utmanade om en plats i elitserien, och i J18 blev AIK svenska mästare efter finalseger mot Skellefteå. Mats brinner för sitt AIK, och hans "resa" har ett givet mål - uppflyttning till högsta serien".
Jag är glad för Hedenströms skull och tycker att han är väl värd priset. Mats har vid flera tillfällen visat prov på stort engagemang och mod, särskilt i kampen med de stora starka elitlagen och deras klubb för inbördes beundran och beskydd, läs Hockeyligan.
-
I eftermiddag drar Hockey-VM igång. Det känns inte så där hiskligt spännande måste jag erkänna. Men det kanske artar sig. Mest nyfiken är jag på att se hur Ungern klarar sig i A-gruppen. Enligt dagens SvD är hockeyn på framfart i landet och endast vattenrugby står högre i kurs bland de hockeyhungrande ungrarna. Låter aningen märkligt med tanke på att Ungern är en anrik fotbollsnation. Men men, står det i tidningen att hockeyn är större måste det väl vara sant...
-
Som blivande språklärare känner jag givetvis ett ansvar för att sprida värdefull kunskap. Så här stavar man till ishockey på ungerska: Jégkorong. Hur det uttalas vete fasen. Någon måtta får det vara på folkbildningen. Detta är trots allt en hockeyblogg.
-
Det är förresten riktigt länge sedan jag var full. Men fylld med tankar har jag alltid varit.
-
Snart måste jag skriva det där svavelosande inlägget om hockey & energi som jag tidigare utlovat. Men jag känner mig fortfarande trött och seg. Jag kan bara förklara det med att jag på sistone drabbats av återkommande energiläckage.
-
Om detta var en fotbollsblogg, vilket det inte är och aldrig kommer att bli, skulle jag gärna ta fram motorsågen och kapa en och annan snackpåse till tränare. Förste man till kapning skulle de grönvitas smatterband till coach vara. K-pist-Tony är en mästare på att snacka och smattra. Han älskar, precis som större delen av sina sina hockeykollegor, att smattra på om energi, energi, energi, läckage, slitage och rågblond page. Dessutom har han anammat den senaste trenden: Att snacka om att ställa frågor. "Vi ska ställa mycket frågor till deras backlinje. Vi ska ställa frågor på kanterna, vi ska ställa frågor i luftrummet..."
-
En sak kan man säga om K-pist-Tony: Han står aldrig svarslös inför frågvisa journalister.
-
Även AIK:s nye tränare, den högtflygande Stahren, gillar att ställa frågor. Dessutom kan han numera titulera sig Nummermumriken.
-
Men som sagt, detta är en hockeyblogg och därför skriver jag inte om fotboll. Ovanstående stycken djuplodande prosa var undantag som bekräftar regeln.

Inga kommentarer: