onsdag 8 april 2009

Jörgen Jönsson


Färjestad är Svenska Mästare för åttonde gången och mot detta finns inte mycket att invända. Rätt lag vann. Tolv segrar och endast en förlust i slutspelet är ett mycket imponerande facit. Grattis Färjestad!
-
Karlstads stolthet har landets bästa målvakt, landets bästa backar och landets bästa kedjor. Lägg därtill landets bästa klubbledning och ni förstår vad jag menar: Färjestad har allt, inklusive en Jörgen. En Jörgen som ikväll gjorde sin sista match i karriären.
-
Och som han spelade. Sagan kunde inte fått ett bättre slut. Färjestad van SM-guld på hemmaplan och Jörgen blev målskytt.
-
Storebror Jönsson har bara blivit bättre och bättre ju längre slutspelet gått. I par med gamle radarpartnern Peter Nordström har Jörgen briljerat i finalspelet. Jag höll på HV71 i kväll men lyfter på hatten till värmlänningarnas ära. Färjestad är Sveriges bästa lag 2008/2009 och de förtjänar att hyllas.
-
Avslutningsvis ber jag att få travestera min husgud Bruce Springsteen: It takes a redheaded Jörgen to get a dirty job done!

Inga kommentarer: