torsdag 13 september 2012

När ger vi allt?

Timrå-AIK 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Det var inte mycket som stämde för AIK i två perioder. Första kan man kanske förklara bort med standardfloskler: Premiär, bortaplan, nerver... Men andra? Usch, hade det inte varit för Larsson i kassen så hade matchen avgjorts redan där och då.

Daniel Larsson var i särklass bäst i AIK ikväll. Han höll ensam kvar Gnaget i matchen när det såg som sämst ut.

* * *

Förra säsongen premiärspelade vi hemma mot Timrå och vann med målmässigt klara 5-1. Vad många nog glömt är att AIK då gjorde en rätt dålig match. De två första perioderna sög. Timrå pressade stundtals hårt, vann skotten stort och skapade mängder med målchanser. Men Viktor Fasth agerade vägg och gav AIK chansen att vinna matchen.

Ikväll höll Daniel Larsson Fasth-klass. Målen kan han knappast lastas för. Istället bör han hyllas för sättet han genomför sin riktiga AIK-debut på. Daniel Larsson - AIK:s absolut viktigaste spelare säsongen 12/13 - var AIK:s absolut bäste spelare i premiären. Han gav sina medspelare chansen men de tog den inte. Larssons insats bådar gott inför den ovissa fortsättningen.

* * *

En annan som imponerade var Jocke Nordström - i tredje perioden. Då klev han fram i byte efter byte som det framtidshopp han varit och är. Nordströms skridskoåkning är en fröjd för ögat och med lite mera flyt hade han gjort både mål och assist ikväll.

* * *

Positivt också att Hynning fick göra mål. I och med kvällens kasse tangerade han sin notering från förra säsongen. Då: Ett mål på 44 matcher. Nu: Mr 100 procent.

* * *

När vi ändå är inne på jämförelser då och nu: Oscar Ahlström stod för rena hockeychocken då han på mindre än åtta minuter i första perioden drog på sig två stycken tvåminutersutvisningar. Vi snackar om en spelare som under sina tre tidigare säsonger i AIK har suttit exakt åtta minuter i utvisningsbåset - per säsong! Här har vi nåt stort på gång. Eller inte.