fredag 23 mars 2012

Alla vi som gett vår själ till AIK

Luleå har en maskot som heter Isidor. Närmare än så kom de inte AIK i årets slutspel.

Elitseriens bästa lag, som inför kvartsfinalserien hade nollat oss fyra gånger på fem försök, blev överkörda fyra gånger på sju dagar. Det var dumt att välja Gnaget, sjöng vi som var på Hovet. Det var inte så dumt sjunget, tycker jag. Vi gjorde det i fjol och vi gjorde det igen, mosade en seriesegrare utan pardon. En festlig banderoll fick sammanfatta succén: "Slutspelet: Lite som schack. Ni är bönder - vi är kungar!"

Vad Sollefteås maskot heter vete fan. Antagligen har den fått ett namn som rimmar illa på Gnagis. Svag(is) kanske?

Elitseriens näst bästa lag, som inför semifinalserien har slagit oss fyra gånger på fem försök, blir en minst lika tuff utmaning som Luleå. Därmed räknar jag med minst fem matcher i serien. "Äckliga kopior" lär det skanderas på Hovet. Jag kommer förstås inte kunna hålla mig från att skråla med. Men eftersom jag är både fyndig och myndig så kommer jag istället för att sjunga äckliga kopior sjunga spräckliga kopior. Sollefteå Hockeys språkdräkt är liksom klubbens historieskrivning fräckt inkorrekt, fläckad och suspekt.

Det är minst sagt lite dagisnivå över hela den här namndebatten. Kanske är det just därför som jag roas en smula av den.

Stingheads är ju egentligen ett härligt gäng. De har snygga färger, läckert efternamn och ett ganska så stilrent märke. När de vann sitt hittills enda SM-guld 1978 så firade spelarna varken i guldhjälmar eller höga hattar. Anförda av Hardy Nilsson åkte de istället ärevarv efter ärevarv iklädda samekepsar! Jo, det är faktiskt sant. Se här bara! Huruvida några samer kände sig djupt kränkta över detta tilltag förtäljer inte historien. Men att det var lapp på luckan i Scandinavium tar jag för givet.

Same shit, different name brukar man säga om saker som är sådär. Sollefteå, Skellefteå, Stingheads - you name it!

Tacka vet jag AIK. Tacka vet jag Gnaget. Min klubb, mitt lag, mitt hjärtas slag. Det finns avgifter och så finns det avgiften. Liksom det finns allmänna idrottsklubbar och Allmänna Idrottsklubben. Igår förnyade jag mitt medlemskap i Sveriges största, bästa och enda AIK. På onsdag kväll bär jag återigen fram mitt dyrkade hockeylag. På ett fullsatt, elektriskt, kokande Hovet, tillsammans med mina svartgula bröder och systrar, kända, okända, ökända. Alla vi som gett vår själ till AIK.

9 kommentarer:

Kringel Kürt sa...

Skall ni möta AIK imorgon?

Black Boris sa...

Stingheads, Knutten. Stingheads!

Greken sa...

Äckliga kopior

MN sa...

Som representant för den äckliga kopian, kan jag bara säga att jag som vanligt är otroligt pessimistisk. Det är ett av mina livs grundpelare, rättesnören eller vad ni vill kalla det. Jag vet bara, att går man in i nånting med tron att det kommer att gå käpprätt åt helvete, så blir man egentligen aldrig riktigt besviken.
Som uppladdning har jag med influensan närvarande under dagen bevittnat SM-finalen 1978 som du länkade till. Bättre än så kommer det aldrig bli. Hoppas bara vi inte torskar 2-siffrigt mot er ikväll. Och helt otroligt så verkar drygt 1000 biljetter vara osålda ikväll. Som Skellefte-supporter skäms jag. Men man vill väl ha råd med allt som vårmodet har att erbjuda...
Sen så per definition så måste originalet också vara äckligt om kopian är det eftersom det är en kopia. Kopiering = "att duplicera något så det är exakt likadant som originalet".

Black Boris sa...

MN: Det där med pessimism har aldrig varit min kopp te. Jag fattar inte grejen. Varför ska man deppa både före och eventuellt efter match istället för enbart eventuellt efter match? Är man optimist så är man garanterad lycka före match samtidigt som man har 50% chans på full pott! Är man däremot pessimist så har man ju redan från början reducerat lyckan till i runda slängar hälften. Som sagt, jag fattar inte grejen. Å andra sidan håller jag ju inte på Byske heller. Så fick jag det sagt också.

Apropå äckliga kopian har du en poäng. Men jag överlåter repliken till Greken, som i just denna fråga har ett mer glödande och passionerat engagemang än mig.

För övrigt var det ju du som länkade till finalen 78 först, men det behöver vi kanske inte avslöja här.

Greken sa...

Ni får kalla er AIK så länge ni inte kallar oss för Solna AIK för det finns inget som heter så. Sen när vi kommer på besök så tycker jag inte om att ni ska kalla er AIK och oss för Gnaget. Annars har jag inga problem med att ni kallar er AIK. Tycker bara att det är roligt att några där upp i från tog lite efter våran klubb med tanken att dom aldrig trodde att dom skulle bli så stora som ni har blivit. Nu tycker jag att vi låter dom på isen avgöra det hela må bästa lag vinna. En sak är säkert AIK kommer att vinna är det ditt eller mitt AIK?

Greken sa...

Jag tycker också att det är dåligt att så många biljetter finns kvar. Sen vill jag avsluta med JÄVLA ZEBRA!!!!!

MN sa...

Tack för era uttömmande svar. Jaså var det min länk, minne som en guldfisk. Ska fundera på det där med att vara optimist, det är bara det att min klädstil passar bättre pessimistens. Angående namnfrågan greken, så kan jag bara hänvisa till mitt inlägg hos Prozac häromdagen (http://aikhockey.wordpress.com/2012/03/21/och-sa-var-det-dags-igen/).
Tycker att du och jag Greken har en samsyn där. Men det var ju inte egentligen det jag försökte provocera med, utan helt enklet att om vi är äckliga så är ni per definition också äckliga :-).
Må bästa lag vinna.
Förresten det här nedan, att man ska skriva 2 svårtolkade ord och att det står "Bevisa att du inte är en robot" ger ju lite av en deja vú-känsla, det är ju ungefär vad frugan brukar säga när man släcker sovrumslampan. Trist historia.

MN sa...

Satajävla Grattis, men jag hoppas inte ni får det lika lätt framöver.

Men det som alltid är svårt att se är om det var vi som spelade dåligt eller det var ni som spelade bra. I alla fall var jag missnöjd med vårt tempo, men som sagt, kanske var det ni som gjorde det svårt för oss.