torsdag 2 februari 2012

Varning på Schtaan

Med anledning av Luleås formidabla tråkighet vill den gode Z att jag ska gästinlägga på HV-bloggen. Det har jag naturligtvis inte tid med just nu. AIK möter ju Skellefteå ikväll, i Skellefteå! Det är därför enbart mot Skellefteå jag riktar mina blickar idag.

Skellefteå. Jag har aldrig varit där. Det hindrar mig emellertid inte från att tycka och tänka fritt om stan som av den inavlade lokal-befolkningen kallas Schtaan. I Schtaan är det trist som fan! Det har man ju alltid hört.  När en 24-årig kalaspingla frivilligt väljer att lämna Skellefteå för att plugga i östra Polen så säger det onekligen en del om det miserabla vardagslivet i Västerbotten. Och när Lee Goren dessutom går ut offentligt med att han vill avsluta karriären i AIK inser man hur illa det är ställt i den insnöade metropolen.

Livet i Skellefteå är uppenbarligen fruktansvärt tråkigt. Lite grann som städernas svar på hockeyns Luleå. Som den balanserade och välformulerade Jonte Hedström en gång sa: "Staden är ju stendöd, inget folk ute på stan och trist något så fruktansvärt. Skellefteå är rena Twin Peaks!"

Men de har ju i alla fall en hockeyförening. En hockeyförening som visserligen saknar både identitet och självinsikt och vars existens får en att tänka på kinesiska Rolex-klockor och förfalskade Man U-tröjor på Mallis, men ändock: en hockeyförening. I en inte alltför avlägsen dåtid var Skellefteå ytterst nära att gå i konken. Ungefär lika nära var de att ta sig namnet Stingheads. Stingheads!? Ja, jag säger då det.

På sätt och vis hade Skellefteå Stingheads varit ett passande namn. Tänk bara på hur stöddigt Schtaans stolthet numera slår sig fram i tabellen. Surra som bin runt AIK-kassen brukar de göra dessutom.

Kvällens match blir ett litet helvete att beskåda från soffan. Som tur är har AIK med sig en tapper skara fans, hela vägen från Stockholm. Anförda av mariga Mary lär de både höras och synas i Skellefteå Kraft Arena. Ryktet går att de suttit hela vägen upp i bussen och med humor och humör fnulat på listiga, lustiga Solna-ramsor. Mary vill varken bekräfta eller dementera men jag räknar kallt med att klackarna slås samman i kväll. Sen blir det förbrödring, växelsång och stillsamt hålligång. Hej och hå, AIK!

Dagens tips: Skellefteå-AIK 6-0. Bara nu inte snuten får för sig att trapporna måste hållas rena.

7 kommentarer:

MN sa...

Stingheads. Suck...
Må din kväll i soffan bli plågsam.

MN sa...

Extrapolerar vi linjärt efter första perioden, så kommer ditt tips slå in. Men vår ledning är långtifrån rättvis måste jag erkänna.

MN sa...

Vi förtjänade inte 3p. Jag blir skogstokig på vårt dåliga spel. Eller var det ni som var bra. Jag ser aldrig skillnaden.

Black Boris sa...

Grattis MN till segern och serieledningen. Skellefteå var väl just precis så bra som de behövde vara för att vinna. Har sett det förr mot AIK så jag är inte särskilt förvånad. Känns som att ni går på halvfart emellanåt. Frågar du mig så är Stingheads trots allt seriens bästa lag. Tabellen ljuger inte!

Spursie sa...

Såså ta lugnt nu!! Vi går till slutspel!!!! O dif tyvärr grejar att hänga kvar utan kval, det blir linköping !! men dif får titta på oss i slutspelet!!! :-)) fast jag HOPPAS O HOPPAS ÄNDÅ !! ps vad är det som är så roligt?? :-))

spursie sa...

ps annars då ?? bara bra?? :-))

Black Boris sa...

Arildo Arildoni!

Ja, vad är det egentligen som är så roligt? Det har jag länge undrat.

Är det kapellan som backar
eller blicken som flackar
eller Pajas som packar?

Njäää...
Sniglarna snackar!