lördag 18 februari 2012

Tåget går (I've been standing at the station)

AIK besegrade Linköping med 4-2 men segersiffrorna borde ha blitt större. Fast en kväll som denna känns det i-landsproblematiskt att gräma sig över uteblivna mål. Det finns ju så mycket att glädjas åt.

Det räcker med att ta en titt på de övriga resultaten för att bli lycklig i hela kroppen. Det värmer i knoppen och bultar i... ja som sagt. Till och med tårna är på tå. Herregud, allt gick Gnagets väg denna lördag. Modo föll, Växjö föll, Luleå höll och Djurgården åkte på sin sjunde torsk på de åtta senaste matcherna. Underbart är bara förnamnet. Man vet att man är tabellbiten när man känner en lustig känsla i magen varje gång man ser den, elitserietabellen den ljuva. 2012 års kvalserie kan bli den härligaste i mannaminne. Tänk att man som gnagare till och med kan gå runt och se fram emot den kvalfyllda vintervåren. Det hade jag verkligen inte räknat med.

Robert Rosén. Med vilka ord ska man beskriva hans säsong för att göra prestationen rättvis? Han blir bara bättre och bättre. I dag dominerade han varenda gång som han var på isen. Nära på Foppa-klass med elitseriemått mätt. Rosén är nog den bästa utespelare jag sett i Gnaget sedan Pavel Patera säsongen 96/97. Det säger en hel del. Rosén utstrålar ett allldeles enastående självförtroende och lugn. Hans poängproduktion är brutal för närvarande. Efter dagens tre pinnar är han sex före Danielsson i poängligan. Och fortfarande är han inte nominerad till guldpucken! Men det kommer han snart bli, garanterat.

Snart får de lov att börja visa tabellen först efter midnatt på Canal Plus. Råbånge de luxe.

Avslutar kvällen med att störa mig på Hockeyligans senaste förslag. Verkligen oväntat att de börjar snacka fallskärm JUST NU. Det kan ju inte alls bero på att klubbar som LHC, Dif och Löjliga Familjen har eller har haft stora problem denna säsong. Det är inte annat än patetiskt hur de håller på. Och man blir ju inte direkt mindre sugen på att se Djurgården lida i kvalserien. Synd bara att Färjestad tycks klara sig undan. Ingen förening har gjort sig mer förtjänt av ett infernolikt kvalseriehelvete än Bollklubben med det lila extra. Men den dagen då Färjestad på allvar riskerar nedflyttning så kommer en utökning av antalet lag i elitserien som ett brev på posten. Sanna mina ord, det behöver man inte vara Einstein för att räkna ut.

För övrigt rekommenderar jag alla läsare och hockeyälskare att ta del av den alltid lika underfundige och underhållande Jämtleksings senaste alster: Ny kriminalvård

* * *

Some might say they don't believe in heaven
Go and tell it to the man who lives in hell
Some might say you get what you've been given
If you don't get yours I won't get mine as well

4 kommentarer:

Adam K sa...

Boris:
Gå ner till din Alla hjärtansdag-inlägg där ser du att jag beskrivit ironin och jag tror du som är grym textförfattare kan använda detta verktyg också bara när du väl förstår den, därför har jag tagit mig tid att förklara rakt och enkelt vad Ironi är och när man kan använda den.
Dock har du helt rätt, att ironi på dator är svårare....
Här får du en för skoj skull...

"Hoppas HV väljer AIK" i årets slutspel...

Black Boris sa...

Fan Adam, jag vet inte vad jag ska säga. Du är ju helt otrolig!

Sedan du så generöst förklarat för mig vad ironi är och hur denna märkliga form av humor ska förstås så känner jag att hela den här bloggen och allt jag skrivit på den plötsligt har fått en delvis ny innebörd för mig. Känner du också så eller är det bara jag?

En god vän till mig, som precis som du är en hejare på för mig obegriplig humor, säger att det förutom ironi även finns något som kallas omvänd ironi. Jag fattar naturligtvis inte vad han snackar om. Vadå omvänd liksom? Som en nyfrälst ironiker då eller vad?

Kan inte du som har koll på bitarna förklara för mig vad han menar?

Tack på förhand!

/Din vän Boris

Adam K sa...

Tyvärr vet jag inte vad omvänd ironi är, men jag tog reda på det =)

http://www1.shellkonto.se/lg2s/artikel.php?id=1719

Haha exemplena som jag tog om vädret är från filmen "Hedvid och Helge"....

Och jag tror att din början på förra inlägget var ironisk :)

Kollade även på wikipedia vad ironi betyder och var inet så illa ute ändå + att det fanns en länk till anna ironsik sak, den ironiska generationen, mellan 1960-1970 tals födda under tonåren använde mycket ironi och HV bildades 1971, och då måste ju HV vara den ironiska klubben med de ironiska fansen :) som typ jag :)

Black Boris sa...

Ja du Adam, i det här kommentarsfältet får ironikerna onekligen utlopp för sina perversa lustar.

Den dag HV71 åker ur Elitserien och HV-fansen deppar genom att klappa med sina klibbiga klappor samtidigt som de i finstämd kör sjunger "Han har öppnat pärleporten", då, ja först då köper jag att HV71 är den ironiska klubben.

Fram till dess fortsätter jag att ta ditt favoritonaniobjekt för vad det i mina ögon är: Ett bacongäng från Jönsköping.