onsdag 22 februari 2012

"It's like rain on your wedding day"

Med Viktor Fasth tillbaka mellan stolparna och med Dicken och Liwing i bästa slag. Med Fredrik Carlsson och Nemeth som två defensiva klippor att luta sig mot. Med Rosén i toppform och med Gynge målkåtare än någonsin. Och med ett spel, ett självförtroende och ett passningstempo som kan ha varit det bästa jag sett på år och dar. Med Bång på gång och DK på språng.

Det var en förstaperiod som fick mig att dregla, där jag satt och smaskade gnagiska frukttuggisar och njöt av liret och skönspelet.

Men det blev ju inga mål. Det blev paus. Det blev en andraperiod som såg AIK tappa taktpinnen och Frölunda jämna ut. Det blev en tredjeperiod som det svängde om. Och det blev en avslutning som hette Zebra. Först nekades Frölunda ett solklart PP. Därefter fick AIK ett lika solklart PP. Varpå goa gubbar Bäckman och Pebben drog på sig varsin tia för abuse. Det var lätt att förstå deras frustration.

En missad straff av Rudan och en patenterad hål-i klubban-på-blå av Dicken senare dömdes det straff för Frölunda som omvandlades till tvåa för interference.

Sicken fars. Sicken cirkus. Mållös förlängning och därefter en ny snöplig strafftorsk. AIK tränar nog straffar men man undrar ju hur de tränar. Precis som mot HV ger AIK i princip bort straffläggningen. Dags att sluta snacka om lotteri kanske och inse att straffar handlar om individuell skicklighet, om än även en smula tur? För sanning att säga var Fredrik Petterssons straffmål ett slags skämt det med. Ett stenhårt slagskott som Fasth motar men som på något märkligt sätt lyckas studsa in bakom honom och i mål. Typiskt för kvällen. Typiskt för matchen.

Och apropå ironi...

Ni som är från Göteborg, åker alltid hem med sorg, sjöng klacken (och Baloo vid min sida) när Gnaget fick straff med 1.24 kvar av tredje.

Vi har seriens målkung i laget men när det vankas straffläggning så vill eller får han inte vara med.

AIK:s tabellplacering är den bästa på jag vet inte hur länge som helst. Då kommer cirka 4000 gnagare till Hovet för att se laget spela.

Trots torsk och mållös Fish blev avståndet ner till Modo längre.

Och under kvalseriestrecket, det ljuva, ligger Djurgården och lipar och lider. Tro fan att det svider.

2 kommentarer:

Fredrik Sten sa...

Två 0-0 matcher på Hovet mellan lagen, två helt okej 0-0 matcher dessutom.. men vill man möta varandra under ett slutspel? Njae..

Black Boris sa...

Håller med. Särskilt den första matchen som slutade 0-0 var riktigt bra. Och njae, jag tror inte heller att de vill mötas i kvarten. Har Frölunda valmöjligheten så tar de nog hellre Modo eller Växjö. Men en välspelad och jämn serie skulle det säkert bli, om än målsnål.