onsdag 28 september 2011

Voffor gör han på detta viset?












Melin sa visst något i stil med att han tyckte att Svensson fått lida tillräckligt. Men ju mer jag tänker på saken desto mer konfunderad blir jag: Varför valde Roger Melin att byta ut Markus Svensson efter första perioden i Linköping? Hur tänkte han? Och vad kommer det där bytet få för konsekvenser framöver, för Svensson, för AIK och för medias fett tröttsamma fokus på Fasth? Vem står i morgon?

6 kommentarer:

Marran sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marran sa...

Visar inte det lite att Roger är human på något sätt? Roger kände ett medlidande med Svensson och lät honom därför stå perioden ut och därefter byta. Det hade nog varit mer förödmjukande för Svensson om Roger valt att byta direkt efter trean i första perioden, efter fem minuter, det känns mer som ett misslyckande. Nu fick han chans till återupprättelse när han fick stå kvar, trots tre mål på fem minuter.

Kanske att det var Markus egna val? Han kanske ställde in sig på att spela perioden ut, efter de snabba målen, och sen låta Viktor spela. Jag tror Viktor spelar ikväll och att Markus kanske får chansen på hemmaplan när det känns helt rätt. Linköping borta var kanske inte den mest rättvisa match att debutera i heller.

Och vi ska ju inte lasta honom för något av målen i Linköpingsmatchen heller, tycker jag.

Black Boris sa...

Man kan ju se på målvaktsbytet ur olika synvinklar naturligtvis.

Personligen tror jag att bytet, oavsett om Svensson själv ville byta eller ej, stjälpte mer än det hjälpte. Jämför gärna med när Holmgren ville byta i den så viktiga matchen mot Växjö för att han mådde pyton, eller när Fasth inledde katastrofalt i andra perioden mot Dif i senaste derbyt. Då var det inte tal om att byta keeper. Men när Svensson, främst pga av uselt försvarsspel, släpper tre snabba puckar väljer man att byta. Dock ej i direkt anslutning till haveriet utan i ett läge då han faktiskt har fått göra ett par räddningar och laget tagit över spelet.

Nä, jag står fast vid att bytet blev olyckligt. Må så vara att Melins gjorde det av humana skäl.

Eddie sa...

Det Melin säger angående "bytet" är en direkt tjäftsmäll mot resten av laget.

Black Boris sa...

Jojo, så kan man se det. Men det är fortfarande Svensson som blir åsidosatt. Personligen hade jag föredragit en fet utskällning av backar och forwards, ett par bänkade alibilirare samt en dunk i ryggen och "Kom igen Svensson". Tror inte någon spelare växer av att tränaren står och uttrycker sina sympatier i TV. Svensson borde ha fått fortsatt förtroende istället.

Anonym sa...

Patrik:

Faktum är att här är jag helt inne på Boris spår. Melin gör många bra saker men detta var faktiskt riktigt dåligt. Hade det stått 0-3 då hade Svensson fått stå kvar, tro mig. Nu hämtade vi ikapp till 2-3 och Melin såg chansen att kanske få med sig en poäng om vi höll tätt, och då valde han att inte lita på Svensson, i efterhand blev det helt fel.

Jag hoppas faktiskt att Svensson får en till chans att spela en hel match där laget kämpar för en gångs skull. Och gärna inom loppet av 5 matcher. För lagets och Svenssons skull. Fasth är etta men detta måste repareras snarast tycker jag.