onsdag 4 april 2012

Grynet & Goren

Raset i Skellefteå började redan före första nedsläpp. Det var när Lee Goren (återigen) tilläts hugga och slå på Blomdahl. Som istället för att ge tillbaka gled undan och log lite övereseende.

Jag tänkte på det redan då och jag tänker på det nu. Naturligtvis avgjordes inte matchen på för-hand, men händelsen var symbo-lisk. Precis som i match tre tilläts Skellefteå, med Goren i spetsen, att i match fem göra lite som de ville med AIK. Ingen gnagare stod upp från början. Ingen gnagare visade att det här accepterar vi inte. Istället lät man sig köras över, provoceras till misstag och en rad dumma efterslängar. Självklart får man pisk om man inte är närvarande och aktiv. Självklart var Skellefteås storseger allt annat än orättvis.

Morgan Johansson och Patrik Sjöberg hade möjligen kunnat lindra blödningen men knappast hindra den. Det är faktiskt AIK:s eget ansvar att stå upp för varandra och inte ta nån skit. Fan, jag trodde att fler än jag hade lärt sig av Grynet. När AIK laddar för match mot Byske borta tycks man snarare titta på Vilse i pannkakan. Är det konstigt att Skellefteås första- och andralina ser helt sjukt bra ut? Den här vilsenheten, mesigheten och ynkligheten måste bort, åt helvete, raderas, spolas ned i toaletten. Folk kan klaga på domarna hur mycket de vill, i slutändan är det AIK och endast AIK som har ansvar för hur man agerar när det hettar till på isen. Allt gnäll på domarna som allehanda gnagare spytt ur sig sedan igår kväll får oss bara att framstå som losers.

Man kan inte fega sig fram till en SM-final. Förhoppningsvis har alla förstått det nu. Livlinorna har tagit slut.

¤ ¤ ¤

Avslutar kvällens inlägg med lite vältrimmat grälrimmat sidfläsk och hopp om visad stake:

Släpp lös den inre dåren
Ge fan i domarkåren
Bereden er för båren
och grispolisen Goren!

Nu sätter vi villkoren:
Ursäkta metaforen
men som en storm om våren
skall Blomdahl ruska Goren!

Som herden saknar fåren
Som saltar'n saknar såren
Som Håkan saknar håren
skall Forsberg sakna Goren!

Ta tag i suspresåren
och dra dem ovan låren
Slit sönder pubeshåren
på taskspelaren Goren!

1 kommentar:

Olof Loklint sa...

Garvar:) Bra där din ordbajsare. Hoppet var det som närde Stefan Holm..