fredag 24 augusti 2012

We're the monkeys!

Knappt har den hunnit presentera sig innan den fått sitt inofficiella namn. Jag syftar på AIK:s på försäsongen så framgångsrika kedja, med Esa Pirnes som center mellan bröderna Ahlström.

Vet inte om det var Tomas Ros som ursprungligen kläckte idén eller om han fick assistans av sin ärade, ärrade kollega Janne Bengtsson. Kul har de hur som helst haft, Sveriges två i särklass mest objektiva och hårt arbetande journalister. APA-kedjan är redan ett inofficiellt faktum och ingen har roligare än Boris. Jag inser såklart att en och annan gnagare redan hunnit bli grinig över den där hemska förkortningen. Inte så konstigt kanske, med tanke på att supporter och lättkränkt inte sällan är en gångbar kombination. Allt annat än ramaskri vore en chock. Men själv tycker jag alltså att APA är en lustig och mustig skapelse. Shrek och Janne Banan skrattar hela vägen till Skansen.

Vad gäller Ros behöver man inte orda så mycket. Han vet vi alla var vi har. Ett skickligt klickmonster, varken mer eller mindre.

Bengtsson däremot är värd ett eget lite längre stycke. Livet måste för närvarande vara oerhört tungt för stackars Janne. Betänk att karln knappt har haft ett rätt de senaste trettiosju åren. Lägg därtill att hans älskade Djurgårdens IF snöpligt - och för Janne fullständigt oväntat - ramlade ur Elitserien i våras. Han gör förstås sitt bästa för att upprätthålla sin status som försteskribent till en storklubb, inte minst genom att i artikel efter artikel kalla sitt favoritlag i HockeyAllsvenskan för "Mesta mästarna". Men som alla med lite insyn och kännedom om historien förstår så är det hårt och svårt att vara Janne nuförtiden. Efter att ha ägnat blod, svett och tårar åt att ogilla AIK i år efter år efter år tvingas han nu erkänna det alla vet: AIK är bäst i stan, Djurgården är mest babian.

Apropå Djurgården så vill jag ta tillfället i akt och gratulera till två fina segrar i European Trophy. Mot Asplöven blir det andra bullar.

* * *

Hey, hey, we're the monkees
And people say we monkey around
But we're too busy singing
To put anybody down


Tomas, Boris och Janne Banan?

Inga kommentarer: