söndag 21 september 2014

Nya tider, nya strider

Fem raka förluster. Fem. Raka. Förluster. Det svider och gör ont. En lång stund på natten och ännu på söndagen.

Så länge jag kan minnas har AIK nästan alltid varit uträknade. Gång på gång har klubben och laget rest sig på nio. Nu ligger vi ner igen. Nedslagna, utpumpade. Fyllda av tvivel. Några slickar såren, andra väntar på båren. Efter fem sketna omgångar finns det gnagare som på allvar har gett upp. Själv är jag besviken men inte sviken. I min värld finns det inga alternativ. Jag kommer som alltid att följa det här laget till sista slutsignal.

* * *

Christian Sandberg gjorde två mål igår. Det var positivt.

* * *

Gårdagens förlust ser jag mer än något annat som en coachförlust. Att Fröberg (och Rudslätt?) envisas med att ge spelare som Hynning, Hagelin, Nylander och Blomdahl speltid i avgörande lägen är, mot bakgrund av hur dessa hittills presterat, svårbegripligt.

Från omklädningsrummet nås vi av röster som talar om att jobba vidare med det positiva, att förstärka det som fungerar mer än att fokusera på det som inte fungerar. Det behöver ju inte vara fel. Men vilka signaler sänder man som coach till lagets unga, hungriga spelare (bortsett från Lindqvist, Ekarv och Trkulja) när man i utsatta lägen fortsätter att ge "gamlingarna" speltid?

Varför går Nylander före Sellerstrand ? Varför går Hagelin före Kovacs?

Det sannolika svaret på dessa frågor är att man från lagledningens håll inte vill lasta på de unga för mycket ansvar. Samtidigt, ska man komma ihåg, har det mesta från och omkring AIK under sommaren och hösten handlat om nystart, framtid, och unga, orädda spelare. Om allt snack om "Nya AIK" inte bara ska framstå som svammel och tomma ord så är det nu dags för verkstad. Fem raka förluster talar sitt tydliga språk. Ut med det gamla, in med det nya!

Med allt detta sagt: Den stora coachförlusten stavas en man kort i båset. Peter Gradin har lämnat ett stort tomrum efter sig. Det vore djupt orättvist att lasta Fröberg/Rudslätt för allt som har gått snett. Tur förtjänar man förvisso men faktum är att oturen så här långt grinat gnagaren i nyllet. Allt handlar inte om oskicklighet.

* * *

Fem raka förluster förändrar i grunden ingenting. Jag vet att vi är många vars engagemang är som starkast i motgång.

Nya tider, nya strider.
Krigare vi är.

Inga kommentarer: