torsdag 9 oktober 2014

Framåt, stolta AIK!

Det går bättre och bättre dag för dag. Sakta men säkert håller AIK på att få ihop ett lag och ett spel som ger segrar och poäng.

Efter andra raka hemmavinsten pekar kurvan åt rätt håll. Man brukar säga att det är små marginaler i ishockey. Det är en floskel men den är sann. Det är små marginaler i ishockey.  AIK förlorade ett antal matcher i inledningen av säsongen som man lika gärna hade kunnat vinna. Nu vinner AIK matcher som man lika gärna hade kunnat förlora. Eller? Är det verkligen så? Nej, kanske inte riktigt. Skillnaden mellan nu och då är att AIK nu är bättre på att försvara den egna kassen. Nu är AIK bättre i powerplay. Nu är AIK mer bestämda, mer konsekventa och mindre benägna att fullständigt tappa det i perioder av matcherna.

Det är fortfarande små marginaler. Men AIK har börjat arbeta till sig dessa marginaler. Därför vinner AIK matcher. Därför har AIK numera kontakt med resten av "krisgängen".

* * *

SSK åkte ikväll på sin fjärde raka förlust. Västerås ville inte vara bättre, varför de inkasserade sin femte raka torsk. Medan AIK:s kurva pekar uppåt, pekar flera av rivalernas kurvor nedåt.

* * *

Med elva omgångar spelade toppas den allsvenska tabellen av Vita Hästen och Mora. Plats 3-8 innehas av Almtuna, Asplöven, Rögle, Malmö, Karlskrona och Karlskoga.

Jag sticker ut hakan och hävdar att AIK kommer ha såväl Vita Hästen som Almtuna och Asplöven bakom sig i tabellen efter 52 omgångar. Sannolikt ett par till av de nämnda lagen.

Faktum är att det enda lag i serien som imponerat på mig hittills är Mora.

* * *

För AIK gäller det att fortsätta på den inslagna vägen. Det gäller att hitta ett vägvinnande bortaspel, att få upp självförtroendet - det kollektiva - och att bygga en vinnarkultur i och runtomkring laget.

Nya, hungriga AIK har äntligen börjat få ordning på bitarna. Det sista jag vill se i det här läget är en avdankad 40-plussare ta plats i laget på bekostnad av en blomstrande talang.

Ut med det gamla, in med det nya.
Framåt, stolta AIK!

2 kommentarer:

Larry sa...

Och det sista jag vill se är att Daniel Rudslätt fortsätter som sportchef. Hur jävla svårt ska det vara att avgå?

Anonym sa...

Tycker absolut inte att Rudslätt ska avgå. Utan pengar kan man inte göra så mycket mer än han gör nu.
Han har tålamod att låta dom unga killarna spela upp sig. Det kommer bli bra det här:)