onsdag 15 oktober 2014

Bright side of the road

Mod, nytt blod och tålamod. Det är vad den här säsongen handlat om så här långt. För AIK och för oss AIK:are.

Igår visade spelare och ledare att "Nya AIK" inte bara är snack och lite verkstad. AIK stod upp och krigade ända in i mål. AIK vek inte ned sig. Trots ett flertal ordinarie spelare borta (precis som i Västerås senast) hittade LAGET GNAGET ett sätt att vinna. Trots underläge med bara minuter kvar att spela, trots att Malmö blockade fler skott än det finns sandkorn i Sahara, trots att vi återigen saknade Christian Sandbergs terriertrampande djupt ned i motståndarnas zon, lyckades AIK ta matchen till förlängning och knipa bonuspoängen.

Att just Marcus Jonsson skulle avgöra till vår fördel var förutbestämt. Ingen personifierar detta energiska lag så som Messy.

* * *

Matchen som sådan var kvalitetsmässigt kanske ingen höjdare. Lagen tog ut varandra. Inte desto mindre: Engstrand var mycket bra i AIK-kassen. Försvarsspelet såg mestadels stabilt ut. AIK krigade matchen igenom. Och viktigast av allt: Vi vann - igen!

Framåt finns det mer att uträtta. Men precis som med det mesta denna svartgula hockeyhöst stavas även här nyckelordet t å l a m o d.

Den vinner som är trägen. Den förlorar som ger opp.

* * *

Vägen är inslagen, asfalten är lagd. I morgon väntar en kort tripp till Södertälje och ny jakt på poäng. Hur matchen än slutar är jag säker: AIK är på väg åt rätt håll.

From the dark end of the street
To the bright side of the road


Mod, nytt blod och tålamod. Det är vad den här säsongen kommer att handla om. Ända in i april.

Inga kommentarer: