fredag 8 augusti 2014

Kardinal Mazarin

Det har blivit lite blogga sen twitter tog över. Lite blogga har det blivit men ikväll känner jag att det är dags. Ikväll smattrar och smäller det i tangentbordet. För i morgon klockan sjutton ska AIK ska spela hockey igen. Äntligen! I Huddinge av alla ställen. (Ja, jag vet att AIK spelade mot ett gotländsk låtsaslag förra veckan men det räknas liksom inte.) Man blir glad. Man blir glad och het och sugen på kaffe & mazarin. Och man vet att man inte är ensam. Vi är några stycken som längtat och trängtat. Vi som inte dödförklarade AIK Hockey i våras. Vi som fortsatte hoppas och tro och som vägrade vända AIK ryggen.
I morgon ses vi på läktaren och i korvkön igen. Vi som är AIK.

För nästan exakt ett år sedan såg vi AIK förlora mot Leksand i Norrtälje. Vi visste det inte då men den matchen var bara förrätten. En försmak av vad som komma skulle. Överkokt torsk. I första pausen läste lillgrabben och jag Kurragömma med Puh. I morgon tar vi med oss bättre böcker.

Vi åker till Huddinge för att se ett nytt AIK. Ett ungt och modigt AIK ska vi se. Michael Lindqvist har fått ett "A" på bröstet och det är naturligtvis helt rätt. Truppen är inte spikad än men redan rymmer den fler bultande och bankande AIK-hjärtan än någon av oss kan begära. Ge det här laget lite tid och lite spets och ha tålamod, era jävlar, så ska ni snart få se på andra bullar! Den gnagare som inte tagit det här laget till sitt AIK-hjärta före jul är sannolikt en gris.

Jaja, nu ska en inte gå händelserna i förväg.

Men tre namn tycker jag i alla fall att ni ska ta och skriva opp (inte minst riktar sig detta stycke till min vän @GurkOlle vars demens inte tillåter några försök till minnesanteckningar i hjärnbarken):

1. Michael Lindqvist
2. Dennis Nordström
3. David Lillieström Karlsson.

* * *

Huddinge Hockey har fattat det här med hockeykultur. Klubben säljer sitt eget kaffe! Självklart borde AIK ta efter - och inte bara det. Vad sägs om AIK klubbkaffe mazarin?!

* * *

#JAGÄR mannen med mazarinerna. Vem är du?

Inga kommentarer: