fredag 26 juli 2013

Jesus gick på vattnet, Gnaget går på is

På måndag (29/7) går AIK på is. På Ritorp. På riktigt. Herrarna gör entré redan klockan 11.00, vilket är en perfekt tid för semesterfirare och arbetslösa. Själv räknar jag med att vara på plats.

Min abstinens är stor, så stor, min längtan efter att se Björn Melin i slow motion är enorm. Mitt mazarinbegär saknar gränser. Jag ser fram emot försäsongens första ispass som ett barn ser fram emot julafton. Hårda paket under granen. Inga jävla strumpor. Inga slipsnissar. Men väl AIK Kids Zone i fiket, kaffe, korv och rin rin rin rin rin rin... Inbitna gnagare på läktaren. Förmiddagens träning blir en perfekt uppladdning inför kvällens höjdpunkt: klockan 18.30 går Svenska Mästarna på fruset vatten. Det vill man inte missa.

AIK herr har i dagsläget en backuppsättning som man inte ens kan skrämma leksingar med. Två pjäser ska in och Rudan säger att han har läget under kontroll. Men det börjar vankas nerver banne mej. Jag är som vanligt orolig. Hur ska det gå? Hur fan ska det gå? Som försiktig optimist räknar jag kallt med att AIK kniper tiondeplatsen i sista omgången. Sedan Bröderna Defensivspecialister skolats om till backar! I så fall blir AIK första SHL-lag någonsin att nå slutspel som SHL:s tredje sämsta lag. Vi kommer att skriva SHL-historia.

AIK dam har i dagsläget ett lag som ska gå för guld. Leksingarna har anledning att bajsa på sig. Kung Kenta, Backeman och de andra knätofsprydda superstjärnorna (som det alltid är lika lustfyllt att munhuggas med på Ritorp) ska dock inte hänga läpp. De ska vara glada över att få se ett klasslag emellanåt. De ska inte sitta på en subventionerad trottoarkant och deppa. Som gnagare med hybris räknar jag kallt med ett nytt SM-guld. Allt annat än succé vore fusk och domarskandal. Anförda av Gizela Blom, Linnéa Bäckman och Helene Martinsen kommer AIK dam även säsongen 2013/14 att utgöra ljuset i den svartgula, tunnelseende tillvaron.

* * *
Flikar in ett par tänkvärda rader, signerade Björn Afzélius:

Jesus gick på vattnet
jag är inte han
Jag fick min första kallsup
två meter ifrån land
Själv så stod du torrskodd
på andra sidan ån
Och när jag börja' sjunka
så gick du därifrån.

* * *

Stöd AIK Hockey, i med- och motgång!

Inga kommentarer: