torsdag 14 maj 2009

Synden straffar sig själv

Hockey och humor går hand i hand. Personligen skrattar jag hellre än skriker när jag sitter på läktaren, även om jag givetvis med jämna mellanrum får mina små utbrott. Ibland är det lättare att hålla sig för skratt än att hålla tillbaka den pulserande vreden, men det är alltid roligare att vara glad än sur! Moll och dur, moll och dur.

Min vän Greken är ett lysande exempel på hur humor och humör går hand i hand. Han är visserligen känd för sitt koleriska sinnelag, sin våldsamma natur (som uteslutande går ut över honom själv - Greken har gjort för vana att slå sönder sin ena hand mot hårda stolpar av järn) samt sina tvära kast mellan harmoni, eufori och ramaskri. Greken har gjort det barnsliga vredesutbrottet till sin egen konstform. Att se Greken arg är lika upplyftande som att se Papphammar på rullskridskor. Det är kaotiskt, knasigt och katastrofalt kul.

Nu när den löjliga säsongen har infunnit sig, när skridskorna lagts på is (!), när klubborna ställts undan och klubbarna snickrar lagbyggen, då ägnar jag tiden åt allehanda andra aktiviteter än att gå på hockey. Till exempel ser jag på hockey. På YouTube finns massor av skojiga klipp att skratta åt. Här kommer ett. Avdelning: Synden straffar sig själv.

Inga kommentarer: