tisdag 16 september 2014

Tro, hopp och tålamod

AIK har inlett säsongen med tre raka förluster. Tre raka förluster, varav två på hemmaplan. Det är inte shit happens och skitsamma. Det är inte fiasko och katastrof.

"Du är dina val, dina handlingar", sjunger Ulf och så är det ju. Så är det ju. Gnagaren väljer själv hur en vill ha det. Antingen kan en välja att se det negativa, det dåliga, det som inte fungerar och grotta ned sig i det. Eller så kan en välja att se det positiva, det bra, det som faktiskt fungerar och bygga på det. Där den som är destruktiv ser ett fallfärdigt hus ser den som är konstruktiv ett halvfärdigt hus. Lagd grund ligger. Nu är det upp till gnagaren att bestämma sig. Ska en rasera de fallfärdiga väggarna eller ska en stabilisera de halvfärdiga väggarna? Gnagaren är sina val, sina handlingar.

Ikväll såg jag ett AIK som brände sina chanser att koppla greppet. AIK borde ha gjort mål i slutet av första perioden. AIK borde ha gjort mål i slutet av andra perioden. AIK borde ha gjort 3-2 strax efter kvitteringen i tredje perioden. Men det ville sig inte. En kombination av otur och oskicklighet resulterade i ännu en snöplig förlust. Klena uppspel, taskig tajming, stora svårigheter att med bibehållen fart ta sig genom mittzon... Enkla individuella misstag. Pang! Bom! Dundertorsk! Javisst, det gör ont när det brister. Men i motgång prövas karaktären. "When the shit hits the fan, some guys run and some guys stay..." Det är så sant som det är sagt.

* * *

Vi är några stycken som har varit med ett tag.

Vid det här laget, med det här laget.

"We've been around, you know."

Några har varit med ett bra tag, andra inte riktigt lika länge. Det som förenar oss, eller åtminstone borde förena oss, är vetskapen om vad det här handlar om. Det hockeyallsvenska tragglandet är ingen dans på rosor. HockeyAllsvenskan är ingen serie som man tar sig igenom utan törnar. Du bygger inte ett nytt lag sent in i sommaren bara för att när hösten infinner sig gå in och hämta hem enkla trepoängare. Inte i den här serien. Det fungerar inte så. Det som fungerar är hårt jobb och skicklighet.

Tro, hopp och tålamod.

AIK kommer inte få någonting gratis. Spelare och supportrar gör bäst i att acceptera och förstå det. Omfamna det.

4 kommentarer:

Åke sa...

Allt är bara bra alltså. I Nordkorea intet nytt.

Black Boris sa...

Hej Åke!

"En kombination av otur och oskicklighet resulterade i ännu en snöplig förlust. Klena uppspel, taskig tajming, stora svårigheter att med bibehållen fart ta sig genom mittzon... Enkla individuella misstag."

Ha en bra dag.

haxpett sa...

Du skriver så fint att jag nästan blir kär i dig. Ses på läktaren 12 oktober!

Black Boris sa...

Det gör vi, Haxpett. På läktaren och i Kids Zone!