fredag 29 augusti 2014

O Captain! My Captain!

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Christian Sandberg är AIK.

Vi har hört det förr. Det där ordet som blivit så populärt bland hockeytyckarna och Leif Boorch: Kulturbärare. Varje lag behöver sina kulturbärare. Få spelare i dagens hockey lever bättre upp till detta epitet än Christian Sandberg. Christian Sandberg är the kulturbärare. Christian Sandberg är AIK. Han debuterade i A-laget 2004/05 (division 1-säsongen). Han slog igenom i AIK, han var med och gjorde AIK till ett topplag i Allsvenskan. Han blev assisterande kapten i AIK, han var med och ledde AIK tillbaka till finrummet.

Han var med och ledde AIK till två raka semifinaler. Han stannade kvar när andra drog vidare.

Christian Sandberg lämnade inte det skepp som sjönk.

* * *

Christian Sandberg kommer kanske varken att spela med ett C eller ett A på bröstet 2014/15. I mina ögon är och förblir han, i vilket fall som helst, lagets ledare. Gnagets rättmätige kapten.

* * *

Christian Sandberg blev inte den poängkung i Elitserien som många med mig hoppades och trodde 2010. Han blev inte landslagscenter. Istället blev han något annat: AIK-hjärtat personifierat.

Ingen jobbade hårdare än Sampa. Ingen brann mer för klubbmärket än han. Just därför känns det så bra att just Christian Sandberg skrivit på för två nya år med AIK.

En dag ska han bära AIK dit klubben hör hemma. En dag ska han återförenas med Daniel Bång.

* * *

O Captain! My Captain! Rise up and hear the bells!
Ryktet om AIK Hockeys död är starkt överdrivet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hållerr med fullständigt, Han axlade manteln efter Tärna och är en klubbikon som är AIK personifierad.
Tack för en mycket bra artikel.