lördag 16 augusti 2014

Karaktär, vilja och lite finess

AIK har fått en fin start på försäsongen. I torsdags besegrades storsatsande Södertälje med 4-2. Samtliga inblandade rörande överens: AIK det bättre laget.

Huruvida AIK kommer att vara det bättre laget när det spelas om poäng återstår att se. Än så länge tyder det mesta på att Gradin och Fröberg är på rätt väg. Spelarna utstrålar glädje och harmoni. Supportrarna är hoppfulla. En och annan har redan drabbats av hybris. Det är alltså precis som det ska vara. Vi är AIK. Världen är svart och gul. Det finns inga mellanlägen.

SSK ska tydligen ha varit "nedtränade". Uppskrivna, sa Boris.

* * *

Många glädjeämnen denna sensommar. Nya sponsoravtal, nygammal Gozzi tillbaka i organisationen, Öset tillbaka (!), unga, hungriga AIK-hjärtan som presterar och levererar. AIK Hockey gör mycket rätt just nu.

* * *

Ekarv, Lindqvist och några till. Har ni skrivit upp dem än?

* * *

Angående spelare som kan vara på väg in:

Hynning?
- Nja, tack.

Nylander?
- Nej!

Oscar Steen om några månader?
-JA!

* * *

Det mesta talar väl dessvärre för att Christian Sandberg inte spelar i AIK 2014/15. Det är i så fall jättetråkigt. Sampa är en center, ledare och kulturbärare av klass. I Allsvenskan tror jag dessutom att han återigen skulle kunna bli den pålitlige poängplockare han en gång var.

* * *

Vi skriver 2014/15 och konstaterar att även denna höst avgörs matcherna, hör och häpna, på isen.

* * *

Peter Gradins tweet efter SSK-matchen får sammanfatta dagsläget:

Inga kommentarer: